Utopili jste svůj vlastní mobil? Nevadí. Víme, jak ho opět vzkřísit

Žádný stres, zachránit se ještě dá
Zdroj: zdroj: pixabay
Když nám spadne mobil do vody, není hned ve ztracenoMokrý mobil nikdy hned nerozebírejte. Počkejte až voda sama vytečeNikdy ho nedávejte na přímé sluncePoložte ho na kus látky a čekejte+ 1 fotka+ 2 fotky

Spadl vám nešťastně mobil do kyblíku s vodou a na vás jdou mrákoty s tím, že je vše ztraceno? Nezoufejte. Nebohého utopence ještě oživit lze.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 04. 2018 09:13

Čím je mobilní telefon modernější a chytřejší, tím je křehčí a míň toho vydrží. Kde jsou ty staré časy nerozbitné Nokie, která svým pádem tříštila skály? Mobilní utopení je jednou z nejčastějších mobilních havárií. V člověku to na chvilku zatuhne, protože právě přišel o veškeré kontakty. I o ty, které už možná ani nesežene. Jak dát svému nebohému utopenému mobilu první pomoc?

Když vám mobil spadne do vody

Když se tak stane, je dobré rychle jednat a lovit. Není dobré se kochat pohledem, jak krásně mobil klesá ke dnu. Po vytažení ho důkladně osušte a položte na kus látky. Mobil neotevírejte a nechte vodu vytéct. V případě, že to konstrukce telefonu nedovoluje, vyhledejte odborný servis, který si pomocí speciálního nářadí s rozebráním poradí (výjimečně to zvládne i nadšený ajťák). Telefon nefénujte ani ho nedávejte na rozpálené topení nebo do mikrovlnky. Nevystavujte jej ani přímému slunečnímu záření, mohlo by to uškodit displeji, baterce i plastovým částem telefonu.

Kočičky pomůžou

Jestli jste vlastníkem kočky, pravděpodobně budete mít kočičí stelivo. Jestli ne, dojděte ho koupit.  Skvěle se osvědčilo stelivo na bázi oxidu křemičitého. Nejlépe a hlavně nejrychleji pohlcuje vlhkost. Zhruba dvoukilové balení přijde na něco málo přes stovku. Bílo-modré granule nasypte do krabičky, ponořte do nich telefon a neprodyšně uzavřete. Nechte to tak alespoň přes noc, ale lépe 24 hodin, a pak nastartujte.

Pomůže i rýže

Rýže je také fajn. Stačí nasypat do skleničky a utopence do ní vložit. Kočičí stelivo je i přesto lepší, protože má lepší sací schopnosti 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články