Už žádná lhostejnost k životnímu prostředí: Firmy učí své zaměstnance být uvědomělými

Třídění odpadu i menší spotřeba jednorázových výrobků - i tak můžeme pomoci naší planetě.
Zdroj: PROFI MEDIA
Znečištěná řeka Ganga, Indie.Stále častější výjev z pláží.S tunami odpadu volně v přírodě trpí hlavně zvířata.Ne úplně ideální obrázek z přírody.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zpoplatněné igelitové tašky nebo podpora senátu o zákazu prodeje jednorázových plastových výrobků – i to je krůček k tomu, abychom pomohli ulevit oceánům, ve kterých vznikají z odpadků už i ostrovy. Jde o velký globální problém, který se konečně začal řešit. Pozadu nezůstávají ani firmy, které učí své zaměstnance, jak se správně starat o prostředí, v němž žijí. Mezi ně patří i jedna z největších finančních institucí působících na českém trhu, společnost PROFI CREDIT.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 25. 09. 2018 11:22

Zprostředkovatel nebankovních půjček, který nabízí jak osobní, tak podnikatelské úvěry, nyní přichází s propracovaným programem, jenž má za cíl ještě více zaměstnancům přiblížit, jak efektivně třídit odpad a proč je důležité být k prostředí, v němž žijí, odpovědní.

Společnost PROFI CREDIT nebyla k ochraně životního prostředí lhostejná nikdy. S tříděním se začalo již před několika lety, sběr víček na podporu potřebných trvá nadále, firma také disponuje lisy na PET láhve a o recyklaci elektrozařízení a baterií se stará pověřený zaměstnanec. Proč tedy něco měnit? Nestačí to, co se doposud dělalo?

Ačkoliv je v PROFI CREDIT vše již poměrně dobře zaběhlé a mohlo by se zdát, že není potřeba žádných změn nebo inovací, zaměstnanci přišli s novým programem, který povede k rozšíření myšlenky maximální ochrany životního prostředí, a vedení společnosti návrh jen přivítalo.

Důvod pro rozšíření změn, s nimiž firma přišla již před několika lety, je prostý. Není jí lhostejný osud planety, která je odpadem doslova zamořená, a zároveň chce svým zaměstnancům zpříjemnit a zatraktivnit prostředí, v němž tráví většinu svého dne. PROFI CREDIT si také uvědomuje, že je potřeba více informovat o tomto problému a rozšiřovat myšlenku „zdravého“ životního prostředí, které povede ke zkvalitnění pracovního klimatu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články