V 70. letech lámal srdce dívkám. Adam West odmítl roli Jamese Bonda a raději zůstal Batmanem až do své smrti

Zleva: Adam West jako Batman v roce 1966/ve stáří
Zdroj: Youtube, Profimedia.cz
Batman, 1966Adam West ve stáří.Měl rád ženy.Uměl i tancovat.+ 1 fotka+ 2 fotky

Adama Westa proslavila role Batmana ve stejnojmenném filmu. Předtím si ale zahrál i v seriálu. Psal se rok 1966, kdy si americký herec mohl vybírat z davů dívek, které mu padaly k nohám nejen kvůli šarmu, ale jeho smyslu pro humor. Za svůj život mimo jiné odmítl roli Jamese Bonda. Zemřel 9. června 2017, tedy přesně před rokem.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 09. 06. 2018 15:18

Fenomenální úspěch se dostavil, když Adam West ztvárnil Batmana. Tehdy byl netopýří hrdina ještě laděn komediálně, takže jste ve filmu nebo v seriálu mohli nalézt spoustu narážek i dvojsmyslů. Se svým šibalským úsměvem si získal každou ženu.

West byl pravděpodobně dítě štěstěny, jelikož jako dítě komiks Batman miloval a nedal na něj dopustit, když byl následně obsazen v roce 1966 do filmu i seriálu, splnil se mu jeho velký sen. Před tím vykonával různá zaměstnání. Měl ale hezký hlasový projev, takže se živil jako DJ v rádiu.

Potom, co se přestěhoval do Hollywoodu, si zahrál ve filmu Hoši z Kalifornie, a to hned po boku Paula Newmana. Po Batmanovi přišla nabídka do filmu Diamanty jsou věčné, kde si mohl zahrát samotného Jamese Bonda, ale on bůhví proč odmítl.

Jeho sláva postupně upadala a on už zůstal navždy Batmanem. Sice byl zván do různých televizních show i rozhlasových pořadů, ale nikdy už žádnou pořádnou roli nedostal. Za svůj život se hojně věnoval i dabingu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články