Vědci prý konečně vyřešili záhadu Bermudského trojúhelníku

Bermudskému trojúhelníku se přezdívá také „ďáblův“.
Zdroj: Youtube.com
V Bermudském trojúhelníku se už dlouhou dobu ztrácejí lodě i letadla.Vědci nyní zjistili, že mraky v této oblasti z neznámých příčin vytvářejí hexagonální prostory. A právě zde dochází k „explozím“ takzvaných „vzduchových bomb“.Dotyčné „bomby“ (de facto větry dosahující rychlosti přes 270 kilometrů za hodinu) dokážou vyvolat vlny vysoké až 13 metrů.Tak zničující síle pochopitelně žádné plavidlo ani letadlo neodolá.+ 1 fotka

Odborníci z University of Colorado tvrdí, že za údajně paranormální jevy v této oblasti jsou ve skutečnosti zodpovědné jakési „vzduchové bomby“.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 11. 2016 16:53

Takzvaný Bermudský trojúhelník je opředen řadou mýtů a legend. A není divu. Už dlouhou dobu zde totiž beze stopy mizí lodě i letadla. Někteří si to vysvětlují působením nadpřirozených sil, jiní v dané souvislosti hovoří o mimozemšťanech.

Tým vědců z University of Colorado po pečlivé analýze satelitních snímků dospěl k závěru, že výše zmíněné incidenty způsobují „vzduchové bomby“, jejichž „exploze“ dokážou vyvolat vlny vysoké až 13 metrů.

Tyto „bomby“ (de facto větry dosahující rychlosti přes 270 kilometrů za hodinu) se podle dostupných informací vyskytují v místech, kde lze pozorovat velmi neobvyklé mraky vytvářející šestihranné prostory.

Nová teorie samozřejmě vzbudila velký zájem odborné i laické veřejnosti. V současné době probíhá výzkum, který se snaží odhalit přesné příčiny vzniku dotyčných „bomb“ – respektive zodpovědět otázku, proč se právě nad Bermudským trojúhelníkem mraky seskupují takto mimořádným způsobem. Na jeho výsledky si ovšem ještě nějakou dobu budeme muset počkat.

Zdroj: Elite Readers

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články