Víte, jak moc nás ovlivňuje měsíc? Občas si jeho sílu ani neuvědomujeme

Měsíc nás ovlivní víc, než si myslíme
Zdroj: Pixabay
Měsíc nás ovlivní víc, než si myslímeMěsíc probouzí skryté emoce a může zvýšit agresivituŽenám stoupá plodnostPři úplňku mohou být nervózní i zvířata.+ 1 fotka

Podléháte vlivu úplňku, nebo s vámi luna nic nedělá? Měsíc má na naše spaní a chování opravdu silné účinky, které si během spánku ani my sami nemusíme uvědomovat. Jak moc nás ovlivňuje?

Redaktor
Redaktor 30. 05. 2018 11:09

Měsíc probouzí skryté emoce a může zvýšit agresivitu

To, že měsíc řídí příliv a odliv, je všeobecně známo a dokonce i vědecky dokázáno. Vzhledem k tomu, že je lidské tělo tvořeno ze 75 % vodou, bude mít měsíc zřejmě vliv i na nás. Je známo, že v novu a v úplňku je vliv měsíce nejsilnější. V těchto dnech můžeme prožívat vše intenzivněji, a tak úplně nejsme ve své kůži. Mnoho lidí může v těchto dnech pociťovat velké bolesti hlavy a obecně platí, že při úplňku více bolí staré rány, zlomeniny a jizvy. Častá bývá podrážděnost a nervozita.

Ženám stoupá plodnost

Říká se, že při úplňku jsou ženy nejplodnější. Jestli se snažíte o miminko, tak při úplňku je ta nejlepší chvíle. Děti počaté při úplňku jsou většinou chlapečci.

Spánek

Když se mluví o úplňku, většinou je zmiňován špatný spánek. Vysvětluje se to tím, že přítomnost světla – i měsíčního – brání tělu vylučovat dostatek „spacího“ hormonu melatoninu. Možná na tom opravdu něco bude, protože vědci dokázali, že při úplňku spíme o 19 minut méně. Německý průzkum také ukázal, že lidé v těchto dnech mnohem hůře spí. Buď nemohou usnout, nebo se neustále budí ze spaní.

Zvířata a jiné

Při úplňku mohou být nervózní i zvířata. Například psi často vyjí a kočky pobíhají všude kolem a dělají rámus. Při úplňku se také špatně hojí rány a úrazy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články