Harry Potter: Legendární citáty z knížek o chlapci, který zůstal naživu

Harry Potter: Legendární citáty z knížek o chlapci, který zůstal naživu
Zdroj: Profimedia.cz
Sága o Harrym Potterovi je jako bible. Obsahuje desítky mouder, nad kterými se stojí za to zamyslet. Co třeba toto? „Nemá smysl bazírovat na snech a zapomenout žít.“„Jsme tak silní, jak moc dokážeme táhnout za jeden provaz, a tak slabí, dokud spoléháme jen sami na sebe.“„Slova jsou náš nejnevyčerpatelnější zdroj magie.“„Vyžaduje velkou porci odvahy postavit se svým nepřátelům, ale ještě víc postavit se svým přátelům.“
+ 6 fotek+ 7 fotek

Harry Potter, nejznámější postava kouzelnického světa. Spisovatelka J. K. Rowlingová ale nestvořila jen mimořádný příběh o mladém čaroději, jehož prokletí způsobené láskou jeho matky odnesl celý kouzelnický svět.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 06. 2017 16:57

Z jejího pera pochází i bible citátů o životě, které svou pravdivostí a nadčasovostí dalece přesahují všechny krby, nástupiště 9 ¾ a vůbec jakékoliv hranice kouzelné říše. Ke 20. narozeninám prvního dílu Harryho Pottera jsme vybrali legendární výroky, nad nimiž se jistě chvíli pozastavíte.

1.

„Nemá smysl bazírovat na snech a zapomenout žít.“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Kámen mudrců)

2.

„Jsme tak silní, jak moc dokážeme táhnout za jeden provaz, a tak slabí, dokud spoléháme jen sami na sebe.“ (Harry Potter a Ohnivý pohár)

3.

„Samozřejmě se to odehrává ve tvé hlavě, Harry, ale proč proboha by to mělo znamenat, že to není reálné?“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Relikvie smrti)

4.

„Slova jsou podle mého neskromného názoru náš nejnevyčerpatelnější zdroj magie.“ (Harry Potter a Kámen mudrců)

5.

„Vyžaduje velkou porci odvahy postavit se svým nepřátelům, ale ještě víc postavit se svým přátelům.“ (Harry Potter a Kámen mudrců)

6.

„Smrt není pro dobře utříděnou mysl nic než další velké dobrodružství.“ (Harry Potter a Kámen mudrců)

7.

„Všichni v sobě máme světlou a temnou stranu. To, na čem záleží, je ta, kterou si vybereme a budeme se jí řídit. To o nás prozrazuje, kým doopravdy jsme.“ (Harry Potter a Fénixův řád)

8.

„Zvědavost není hřích. Ale měli bychom se naučit s ní zacházet opatrně.“ (Harry Potter a Fénixův řád)

9.

Štěstí lze najít i v nejtemnějších časech, pokud se člověk nezapomene obrátit ke světlu.“ (Harry Potter a Vězeň z Azkabanu)

10.

„Věci, které ztratíme, se k nám nakonec jednou vrátí, třebaže ne způsobem, jaký bychom čekali.“ (Lenka Láskorádová, Harry Potter a Fénixův řád)

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články