Všimli jste si, že na vás jdou komáři mnohem více než na ostatní? Možná patříte do těchto skupin lidí

Tyto lidi si komáři přímo zamilovali.
Zdroj: pixabay
Tyto lidi si komáři přímo zamilovali.Komáři jdou nejvíce na těhotné ženy......sportovce......a konzumenty alkoholu.+ 1 fotka

Snad každý z vás to už zažil – vyrazili jste s přáteli ven, ale komáři jako by se spikli jen proti hrstce z vás. Nebo jednotlivci. Podle vědců může mít tato vybíravost vysvětlení, pokud spadáte do jedné z následujících tří kategorií.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 07. 06. 2018 13:17

Těhotné ženy

Během dýchání vylučujeme oxid uhličitý, plyn, který komáři tolik zbožňují.  Během těhotenství se jeho podíl zvyšuje, což je důvod, proč tento hmyz s oblibou sedá na nastávající matky. Patříte-li k nim a chystáte-li se vycestovat, buďte zvlášť opatrné. Komáři jsou přenašeči viru zika, který představuje hrozbu pro vaše dítě.

Sportovci

Proč se na vás lepí, když zrovna nevoníte? Jednoduchá odpověď – protože pot na jejich množství nemá vliv. Může za to kyselina mléčná, kterou vyrábí svaly při fyzické zátěži. A která je pro komáry drogou.

Alkoholici a lidé, co více pijí

Že by měli chuť na sladké portské? Ale kdeže, vaše rozehřáté tělo je vábí víc. Během konzumace alkoholu vzroste tělesná teplota, což komáři vnímají jako zvací gesto.

Podle jednoho výzkumu mají tito lidé až 89% šanci, že si krvelačný komár vybere právě je.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články