Všudypřítomný pyl je v těchto dnech pohromou pro alergiky. Patříte mezi ně i vy? Pojďte se podívat, jak se s alergií vypořádat

Alergie mohou otrávit den.
Zdroj: pixabay
Alergie jsou v těchto dnech velice častéZmírnit alergické reakce umí například ananasvypořádat se s alergií pomůže také medzvyšte příjem mléčných výrobků, které obsahují důležité minerály+ 1 fotka

Vše kvete, všechno voní a ve vzduchu je cítit jaro. Pro mnoho lidí to je osvěžující a nádherný pocit, vidět takto krásně kvést přírodu. Pro jiné je to noční můra. Kvůli alergiím to mají těžké. Netřeba smutnit. I těžké alergie se dají zvládnout.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 06. 05. 2018 11:02

Vitamín C

Zvyšte příjem tohoto vitamínu, který má antihistamické účinky. Céčko je hodně obsaženo v citrusových plodech, jako je mango. Dále můžete jíst špenát, brokolici nebo i cibuli.

Ananas

Ananas v sobě obsahuje látky, které umí zmírnit alergii a ulevit při nepříjemných alergických reakcích. Stačí pouhé dvě lžíce ananasu každé ráno.

Med

Med je vyrobený z rostlin, na které máte alergii, ale paradoxně pomáhá. Když si každý den dáte pár lžic medu, může si vaše tělo vyrobit jakousi toleranci na květinový pyl a tím alergické reakce zmírnit nebo se jich dokonce zbavit úplně.

Kalcium a magnésium

Tyto dva důležité minerály pomáhají udržovat celkové zdraví. Naleznete je v mléčných výrobcích. Stačí si každý den vypít hrnek teplého mléka nebo sníst kousek sýru.

Hygiena

Dbejte v těchto dnech na zvýšenou hygienu. Pyl se usazuje na pokožce i ve vlasech a může vás tak dráždit. Stejně tak se hodně převlékejte a měňte si oblečení.

Prášky proti alergii

Samozřejmě berte. Jejich nevýhodou ale je, že krom alergie většinou tlumí celý organismus a člověku se potom chce spát. Jestliže vám dané prášky nezabírají, raději změňte druh.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články