Vzácné historické fotografie: Rodina na Měsíci, poprava špiona i sebevražda

Tuto rodinnou fotografii nechal na Měsíci Charles Duke.
Zdroj: archiv Extra
Drogový král Pablo Escobar a jeho syn pózují před Bílým domem.Helen Keller a Charlie Chaplin v Hollywoodu roku 1919.JFK a Lyndon Johnson na mysu Canaveral v září 1962.Muž, který zastavil kolonu tanků v roce 1989.+ 6 fotek+ 7 fotek

Od vynálezu černobílé fotografie uběhla už pěkná řádka let, během kterých došlo k celé řadě významných událostí. Pojďte se podívat na slavné, úsměvné, zábavné, ale i smutné či neuvěřitelné fotografie, které pořídili lidé v té době.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 28. 01. 2019 09:32

Čeká vás poprava špiona, rodinná fotka na Měsíci nebo třeba mrtvola krásné sebevražedkyně. O emotivní okamžiky rozhodně nebudete mít nouzi.

Například v roce 1889 byla slavnostně odhalena pařížská socha Svobody, v roce 1912 se potopil Titanic a v roce 1972 přistálo Apollo 16 na Měsíci.

V dnešním článku vám přinášíme několik historických fotografií, které byly buď pořízeny přímo při výše zmiňovaných (a dalších podobně zajímavých) příležitostech, nebo s nimi nějak souvisí.

Mimo jiné uvidíte snímek mladíka, který 5. června 1989 v Pekingu zastavil kolonu osmnácti tanků odjíždějících z náměstí Nebeského klidu, či rodinnou fotografii, kterou astronaut Charles Duke zanechal na povrchu Měsíce.

Samostatnou zmínku si jistě zaslouží také snímek mrtvého těla třiadvacetileté Evelyn McHale. Ta 1. května 1947 spáchala sebevraždu skokem z vyhlídkové plošiny Empire State Building právě ve chvíli, kdy kolem procházel student fotografie Richard Wiles.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články