Záhadný signál Wow. Dozvíme se jednou pravdu o jeho původu? Kdo nám v roce 1977 volal? A proč?

Dodnes nebyl zdroj záhadného signálu nalezen. Opravdu mohlo jít o mimozemšťany?
Zdroj: pixabay
Kontaktujeme někdy nový život ve vesmíru?Pro zrovna jméno Wow? Dr. Jerry Ehmamem totiž při zachycení tohoto zvláštního signálu napsal k jeho kódu, který byl vytištěný na kusu papírku anglické slovo Wow. Jméno už zůstalosetkáme se jednou s mimozemšťany?Přicházel signál od nich?+ 1 fotka+ 2 fotky

Je to dodnes nevyřešená záhada, nad kterou si vědci lámou hlavu. Odkud přišel a především kdo záhadný signál z vesmíru na naši Zemi vyslal? To dodnes nikdo neví. Kdyby se nám jednou tento signál povedlo rozluštit, mohl by to být jeden z největších objevů v dějinách lidstva a především by potvrzoval fakt, že ve vesmíru rozhodně nejsme sami. Co se tedy 15. srpna 1977 stalo tak neuvěřitelného?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 03. 05. 2018 15:15

Tento den začal v americkém Ohiu jako každý jiný. Dr. Jerry Ehmanen, který pracoval jako astronom, se jako vždy pustil do běžné kontroly záznamů radioteleskopu, který byl sestrojen na univerzitě v Ohiu. To, co na nekonečném papíru linoucího se z teleskopu uviděl, vstoupilo do dějin.

Signál Wow

Na radioteleskopu byl zachycen prapodivný signál, který přicházel z hlubin vesmíru. Ze změti prazvláštních a chaotických čísel vědce zamrazilo. Byli jsme opravdu kontaktováni mimozemšťany?

Co to je a kdo nám volal?

Signál postupně nabíral na síle a v jednu chvíli byl dokonce silnější než veškerý vesmírný šum a trval cca 72 sekund. Vědci při zkoumání této neuvěřitelné anomálie zjistili, že se zvuk během svého vysílání nepohyboval. To znamená, že k nám přišel z opravdu velké vesmírné dálky.

Komunikace s vesmírem

V minulosti bylo pátrání po mimozemských civilizacích pouze zájmem amatérských astronomů a UFO nadšenců. Po tomto zážitku museli i vědci překopat své původní závěry a o mimozemský život se začali zajímat také. Začal se tedy ,,poslouchat“ vesmír a hledání mimozemšťanů se najednou stalo vědeckým směrem, který se začal brát vážně. Po celém světě se začaly stavět obří teleskopy. Největší teleskop na světě byl v Portoriku a právě skrz něj se začalo komunikovat s vesmírem. Byl z něj vyslán první signál ke vzdálené hvězdě M13 v souhvězdí Herkula. Zpráva obsahovala informace o naší planetě, popis člověka a také to, v jaké části vesmíru se naše modrá planeta nachází. Na odpověď si ovšem ještě počkáme. Jestli je v blízkosti této hvězdy život, její odpověď by k nám dorazila až za 50 000 let.

Navždy záhadou?

I po tolika letech toho stále o Wow signálu nic nevíme. Jediné, co se nám podařilo zjistit, bylo to, že jeho zdroj pravděpodobně pochází ze souhvězdí Střelce. Po zdroji signálu pátraly i mnohem lepší a větší teleskopy. Bohužel ani ty na nic závratného nepřišly. Wow signál se už nikdy znovu zachytit nepodařilo.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články