13 zajímavých faktů o mužích: Tohle jste dámy možná vůbec netušily!

muž
Zdroj: pixabay

Muži jsou vlastně naprosto dokonalé vynálezy. Jen je škoda, že nám k nim výrobci nepřibalili návod k použití. Muži a ženy si jednoduše rozumět asi nikdy nebudou. Pojďme se tedy podívat, jak moc jsme rozdílní. Toto jsou opravdu zajímavá fakta, která vědci o mužích zjistili. No jo, asi jsou opravdu ženy z Venuše a muži z Marsu.

Jana Jánská
Jana Jánská 22. 05. 2018 12:40

1. Na světě se narodí 107 chlapců na každých 100 dívek. Vědci se domnívají, že zvýšená porodnost chlapců může souviset s jejich zvýšenou úmrtností v kojeneckém věku a dětství.

2. U kojenců mužského pohlaví je o 25 % větší pravděpodobnost úmrtí než u kojenců ženského pohlaví... a pak, že jsou muži silnější než ženy.

3. Průměrná délka mužského života na celém světě je 64,52 let, u žen 68,79 let.

Muži byli dívkami

4. Během prvních šesti týdnů po početí se všechna lidská embrya vyvíjejí jako dívky, a to především proto, že se jako první předávají genetické informace z DNA matky. Po šesti týdnech rozvoje embrya mužského pohlaví začíná gen SRY v chromozomu Y produkovat androgeny, především testosteron, který stimuluje vývoj mužských pohlavních znaků a brzdí rozvoj ženských pohlavních znaků.

5. Dospívající chlapci se vykašlou na školu čtyřikrát častěji než dívky. Mezi problémovými dětmi je asi 75 % chlapců.

6. V téměř každé zemi na světě je dvakrát vyšší pravděpodobnost, že muži spáchají sebevraždu častěji než ženy. V některých zemích (Rusko, Brazílie) je počet sebevražd mužů šestkrát vyšší než u žen.

7. Prvními gejšami byli muži, tzv. tajkomoti. Až do 17. století byli tajkomoti ve službách japonských feudálních pánů. Poté ovšem poptávka po jejich práci klesla a tajkomoti byli nuceni se rekvalifikovat na baviče. První žena gejša se objevila v polovině 18. století.

Pohodlný mamahotel

8. Podle některých antropologů je schopnost mužů uznat u svého dítěte otcovství klíčovým rozdílem mezi člověkem a zvířaty, zejména u velkých lidoopů.

9. Více než třetina mužů ve věku 30-35 let žije se svými rodiči. Komu by se chtělo pryč, když je navařeno, uklizeno, nakoupeno, vypráno a vyžehleno? Dokud se nezavře "mamahotel", pak není důvod odcházet.

10. Zjistily jste, že je vám partner nevěrný? Podle studií za to může nižší IQ. Tak honem, vybírejte manžela mezi vědci a šachisty.

Do bouřky ho nepouštějte

11. Pokud by vám partner tvrdil, že při bouřce můžete klidně na procházku, protože vám nic nehrozí, radši ho zadržte doma. Studie ukazují, že pravděpodobnost zásahu bleskem je u mužů pětkrát větší než u žen. Jestli ono nepůjde spíše o to, že právě jejich ego jim nedovolí si přiznat, že se bojí, či si potřebují něco dokázat.

12. Vědci zjistili, že když heterosexuální muž pije pivo, pak s každým dalším půllitrem se pro něj jiní muži stávají mnohem atraktivnějšími.

13. Každý čtvrtý muž si prádlo denně nemění. Pět procent si dokonce vezme čisté boxerky jen jednou za tři dny. (ale fuj)

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články