Zajímavé ženy Česka: Barbora Čapková pomáhá a bojuje za zdravý životní styl v zaměstnání

Cestování miluje. Ať už v rámci práce, nebo soukromě
Zdroj: Bára Čapková
Bára sport miluje a aktivně se mu věnujePřekonává nejrůznější výzvy i samu sebeBarbora je velmi chytrá, cílevědomá a empatická ženaV síti hotelů Marriot pracuje již téměř dvanáct let+ 6 fotek+ 7 fotek

Dvanáct let ve stejné firmě, tomu se říká loajalita. Báře totiž u společnosti Marriott International nic nechybí. Dostává nové šance, výzvy a možnosti, do kterých se - jak je jí vlastní - vrhá po hlavě.

Redaktor
Redaktor 13. 12. 2018 09:45

V seriálu Zajímavé ženy Česka se zaměřujeme na osobnosti, které něco dokázaly, udávají trendy, směr a jejich práce ovlivňuje české ženy. V prvním díle jsme se podívali na zoubek cukrářce Petře Stahlové. V druhém jsme se přesunuli ke šperkařce Lucii Trnkové. Také jsme se ocitli ve světě umění u Andrei Ehret a zavítali jsme do světa dětské jógy Šárky Rákosníkové. Dnes se koukneme na zoubek sportu, charitě a zdravému životnímu stylu.

Bára začala před necelými dvanácti lety jako noční AYS agent na telefonní ústředně. Postupně se vypracovala přes Night Audit Supervisorku, rezervační supervisorku až na rezervační manažerku, kterou dělá dosud. Byla součástí týmu, který otevíral nový hotel v Brně a nyní vede rezervační oddělení zodpovědné za tři hotely v ČR – Courtyard by Marriott Prague Airport, Courtyard by Marriott Pilsen a Courtyard by Marriott Brno. K tomu byla také firmou oslovena a jezdí po Evropě školit rezervační systém hotelu.

Původně vystudovala na zdravotní sestru a pracovala jako porodní asistenka. Péči o ostatní má prostě v krvi od narození.

„Nyní pracuji nejen jako rezervační manažerka, ale také jako Take Care champion v rámci projektu Go.Be.Happy. Před více než dvěma lety jsem pomáhala tento celosvětový projekt Marriott Int. rozbíhat v našich třech hotelích a přizpůsobovat naší společnosti. Take Care projekt se zabývá jednotlivci–zaměstnanci, týmy i zodpovědností vůči komunitě a okolí. Připravujeme pro zaměstnance zdravé dny na kantýně, pravidelná cvičení přímo pod vedením trenéra v budově hotelu, vytvořili jsme plakáty přizpůsobené každému oddělení s kompenzačními cviky, regenerační nebo wellness týdny plné masáží, manikúry, pedikúry, kosmetiky, kadeřnictví, ranní či odpolední energizer, lekce cizích jazyků i lekce sebeobrany,“ prozrazuje výčet svých pracovních aktivit Barbora.

Kromě toho organizuje a účastní se se zaměstnanci a jejich rodinami a přáteli i mnoho volnočasových aktivit mimo pracoviště. Jmenovat můžeme The Color run, nejrůznější maratony, štafetové závody, Dragon boat race, běhy či jiná sportovní odpoledne.

„Pokaždé přivedu nějaké zajímavé sportovce, kteří sport předvedou a naši zaměstnanci si ho poté vyzkouší. Měli tak tu čest vyzkoušet si třeba Pole Dance, Vegan box, zúčastnit se různých cyklistických výletů, bowlingu, večera v solné jeskyni a jiných,“ pokračuje organizátorka.

Bára vyhledává různé aktivity charitativního a podpůrného rázu - Avon pochod, Květinový festival a vinobraní – kde veškerý vítěžek šel na Domov Řepy pro seniory nebo třeba psí útulky. Jindy zase uspořádala sbírku oblečení a hraček pro kojenecký ústav a dětský domov.

„V roce 2017 jsem také natočila video o svém úspěchu, kdy jsem v rámci tříměsíčního projektu zlepšila svou fyzickou aktivitu a zhubla patnáct kilo. Toto video obletělo svět v rámci Marriott Int. A motivovalo další jedince, za což jsem moc ráda,“ doplňuje Barbora.

Sama se angažuje v několika charitativních organizacích, orgaznizuje sbírky a vyhledává různé aktivity, při kterých se propojuje s lidmi a spojuje je.

„Založili jsme Dream team dobrovolníků Cesty za Snem, se kterými jsme vytvořili komunitu, kde se navzájem podporujeme a mimo jiné vymýšlíme různé aktivity, podporujeme těžce nemocné, organizujeme sbírky a vyhledáváme a komunikujeme různé možnosti, kde pomáhat. Jsme jedna velká rodina.“ Podle ní nezáleží na velikosti pomoci a nápadu, ale na dobrých srdcích.

Bára je velmi aktivní i ve svém volném čase. Miluje tanec i ostatní sporty.

„Nyní trénuju na Gladiátor překážkové závody, první závod mě totiž tak nadchl, že jsem se rozhodla absolvovat další nehledě na roční období a posunout opět hranici svých možností a posílit se. Nebojím se žádné výzvy,“  tvrdí Bára, která také miluje cestování. Díky své práci navštívila mnoho míst ve světě a to samé i ve volném čase.

„Cestování je pro mě drogou, již jsem procestovala a navštívila mnoho států a míst po celém světě. Cestuji také po hotelích v našem řetězci a nejednou se mi stalo, že jsem na svých soukromých cestách pomáhala zaměstnancům, radila jim nebo s nimi debatovala o jejich přístupu a možnostech,“ směje se Bára, která na příští rok plánuje spoustu dalších zajímavých projektů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články