Zajímavosti z trháku Bohemian Rhapsody: Co se dělo, když byly kamery vypnuté?

Freddie Mercury na koncertu Live Aid
Zdroj: ČSFD.cz
Zpěvákovi rodiče byli Pársové, tedy členové indické (původně perské) komunity, která vyznává zoroastriánské náboženství.

Zpěvákovi rodiče byli Pársové, tedy členové indické (původně perské) komunity, která vyznává zoroastriánské náboženství.Freddie Mercury na koncertu Live AidKromě lidí obou pohlaví byl zpěvák i velkým milovníkem koček. V jednu dobu jich měl údajně víc než deset. Svým čtyřnohým miláčkům prý dokonce volal z turné, nechával si je držet u telefonu a mluvil na něLucy Boynton jako Mary Austin. Mary Austin měla dlouhodobý poměr s Mercurym i přesto, že měl spíš rád muže+ 7 fotek+ 8 fotek

Jeden z nejočekávanějších snímků roku 2018 je tu a jeho návštěvnost v kinech je vskutku velká. Během několika dní se dostal na druhé místo v žebříčku nejúspěšnějších muzikálových životopisů.

Redaktor
Redaktor 15. 11. 2018 18:49

O tom, že herecké výkony jsou opravdu skvělé není pochyb, co se ale dělo na place při pauzách v natáčení a jaké detaily se hercům lehce nepovedly?

Zaměření na detaily

Během filmového koncertu Live Aid běží na plátnech v pozadí záznamy ze skutečného koncertu z roku 1985.

Filmový Freddie měl problém s režisérem

Představitel Freddieho Mercuryho Rami Malek si stěžoval na chování a častou absenci původního režiséra Bryana Singera. Ten dokonce po Dni díkůvzdání v roce 2017 zmizel na celé tři dny a jeho práci musel dočasně zastat hlavní kameraman. Studio Fox Singera vyhodilo, ale ještě než odešel, hodil po Ramim Malekovi podle očitých svědků neurčitý předmět. Režie se nakonec ujal Dexter Fletcher, i přesto ale zůstal v titulcích jako režisér uvedený Singer.

Mercuryho měl hrát Borat

Role Freddieho Mercuryho se měl původně ujmout Sasha Baron Cohen, komik známý především z filmu Borat. Ten chtěl z Bohemian Rhapsody udělat nepřístupný film a zahrnout do něj i ty nejtemnější okamžiky ze života členů kapely. Ti s tím ovšem nesouhlasili, a tak byla hlavní role přeobsazena.

Zubní protéza v hlavní roli

Rami Malek musel při natáčení nosit zubní protézu, aby byl jeho vzhled co nejvíc totožný se vzhledem Mercuryho. Tuto protézu si mohl po skončení natáčení ponechat jako památku a dokonce ji nechal zalít ve zlatě.

Replika skutečné kytary

Ve filmu se na krátkou chvíli ukázal i zpěvák Adam Lambert, který aktuálně vystupuje se skupinou Queen. Kytara, na kterou ve filmu hraje Gwilym Lee jako Brian May, je přesnou replikou skutečné Mayovy kytary, kterou v šedesátých letech vyrobil společně se svým otcem.

Natáčení rušily letadla

Natáčení u skutečného domu Freddieho Mercuryho muselo být ukončeno z důvodu neustávajícího hluku z nedalekého letiště. Filmaři naštěstí našli podobný dům jen několik kilometrů od původní lokace.

Módní show

Rami Malek absolvoval přes 50 hodin kostýmních zkoušek, na kterých si zkoušel všechno od saténových kalhot po boty s vysokou platformou.

Okamžik pravdy

Představitel Freddieho Mercuryho poslal členům skupiny Queen nahrávku svého zpěvu. Ti ji však nemohli přehrát kvůli problémům se stažením, a tak jim ji musel pustit až sám Malek a jejich reakci viděl na vlastní oči.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články