Zákazníci Tesco mohou nově přijímat a posílat peníze prostřednictvím služby „mezinárodní převod peněz“

Poplatek za službu platí odesílatel, příjemce už žádný poplatek nehradí.
Zdroj: Tescocr.cz

Nová služba „mezinárodní převod peněz“, kterou Tesco nabízí ve spolupráci se společností MoneyGram, umožní rychlé a snadné zasílání peněz jak do zahraniční, tak i v rámci daného státu. Hlavní výhodou je rychlost takové transakce – obvykle během 15 minut.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 06. 2017 19:22

Zasílání peněz do zahraničí, případně jejich přijímání, je díky službě „mezinárodní převod peněz“ (IMT) zase o něco jednodušší. Peníze můžete během několika minut snadno poslat ze všech hypermarketů Tesco do kterékoliv z více než 350 000 poboček společnosti MoneyGram po celém světě. Jako odesílatel finančních prostředků pouze sdělíte příjemci referenční číslo, pomocí kterého si peníze může vybrat, a to zpravidla jen o několik minut později. Poplatek za službu platí odesílatel, příjemce už žádný poplatek nehradí.

Zákazníci Tesco mohou nově využívat službu převod peněz, který společnost nabízí ve spolupráci se společností MoneyGram pro posílání peněz do nebo ze zahraničí, stejně tak jako v rámci České republiky. „Chceme neustále zdokonalovat služby, které nabízíme našim klientům. Věříme, že uvítají i tuto novou službu, prostřednictvím které mohou posílat peníze snadno, rychle a především velmi bezpečně. Nyní je dostupná na všech našich hypermarketech Tesco,“ říká Lucie Hadaričová, manažerka finančních služeb společnosti Tesco.

Využijete-li tuto službu v hypermarketech Tesco, můžete poslat nebo přijmout částku do výše 25 000 korun. Stačí jen přijít do vybraného hypermarketu Tesco, kde vám vyškolení zaměstnanci se vším pomohou. Vaši příbuzní nebo známí se tak dostanou k penězům v nejkratším možném čase a nemusí složitě řešit výběry prostřednictvím bank, které jsou zpravidla časově nesrovnatelně delší a přitom za podobnou cenu. Posílání peněz nebylo nikdy snazší.

Jak můžete přijímat a posílat peníze prostřednictvím služby ”mezinárodní převod peněz”?

  • Nejprve si pečlivě pročtěte informace, které jsou uvedeny na formuláři. Vyplňte všechna pole ve formuláři a podepište jej.

  • Při přijímání peněz zadejte platné referenční číslo, které jste obdrželi od odesílatele finančních prostředků.

  • K pultu informací s sebou vezměte svůj identifikační doklad*** a vyplněný formulář. Pokud posíláte peníze, uveďte prosím zasílanou částku včetně poplatku**.

  • Obdržíte potvrzení o provedení transakce. Při posílání peněz rovněž obdržíte referenční číslo, které sdělíte osobě, pro kterou je převod určen. Peníze jsou k dispozici k vyzvednutí během několika minut* po provedení transakce.

* Podléhá provozní době zástupce a musí být v souladu se zákonnými požadavky.

** Kromě poplatků za převod odsouhlaste i použitý směnný kurs. Ceny se mohou měnit.

*** Bude třeba, abyste prokázali svou totožnost. Obvykle jedním z následujících platných dokumentů: cestovní pas, občanský průkaz nebo národní řidičský průkaz. Požadavky se liší zemi od země.

Zdroj: Tisková zpráva

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články