Zastavte stárnutí: 6 rad, jak se vyhnout vráskám kolem očí a kruhům pod očima

Zastavte stárnutí: 6 rad, jak se vyhnout vráskám kolem očí a kruhům pod očima
Zdroj: Pixabay.com
O oční okolí byste měla začít pečovat už ode dne, kdy se začnete pravidelně líčit.Je nezbytné používat skutečně jen přípravky určené pro tuto část obličeje, tedy speciální krémy na oční okolí, osvědčené jsou ty, které obsahují tzv. peptidy. Pokud vás trápí, že nemáte řasy jako mrkací panenka, správná řasenka vždy pomůže. Jenže i tady platí, že její nánosy řasy zatěžují, o každodenním odličování, jímž oční okolí ještě více trpí, ani nemluvě.Právě na očích a jejich okolí se nejvíce projeví i to, jak se cítíme. Dopřejte jim proto zasloužený odpočinek.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zpočátku jsou téměř nepostřehnutelné. Už během pár let se ale jemné vrásky kolem očí mohou proměnit v hluboké rýhy. A přidají se i tmavé kruhy pod očima. Důvodem je, že pokožka očního okolí je jednou z nejtenčích a zároveň je namáhaná naší mimikou. Správnou a včasnou péčí se těmhle problémům ale dá předejít.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 17. 02. 2019 16:00

1. Základem je prevence a vhodný odličovač

Péči o oční okolí nepodceňujte, ani když je vám dvacet. Začít se o něj starat byste měla už ode dne, kdy se začnete pravidelně líčit. Správná péče vždy začíná správným odličováním. Největším prohřeškem proti stárnutí očního okolí je stále tolik časté odličování mýdlem nebo sprchovým gelem, jímž se ničí kůže v okolí očí i řasy. Je proto důležité používat pouze přípravky určené přímo na oční okolí. Kvalitní odličovač je takový, který vaše řasy a okolí očí perfektně odlíčí, ale zároveň nepodráždí oči. Při jeho výběru se soustřeďte na informace na etiketě – důležité je, aby byl nemastný, tedy neobsahoval žádné oleje. Vašim řasám naopak prospějí obsažené aktivní látky, jako jsou tenzidy z kokosového oleje a glycerin.

2. Správné odlíčení očí je věda

Druhou, neméně důležitou výbavou pro odličování řas a okolí očí jsou tamponky a správný postup při jejich použití. Ty by měly být vyrobeny ze 100% bavlny! Ideální postup při odličování je pak podle odbornice tento: „Tamponek namočte ve studené vodě, vyždímejte ho a teprve pak na něj naneste potřebné množství odličovače. Přitiskněte tamponek na oko, nechte ho chvilku působit a pak jej stahujte směrem dolů, pomalu a jemně, až jsou řasy i oční okolí úplně čisté. Tamponek ještě přeložte napolovic a jemně očistěte i kůži a okolí pod řasami – a to z vnějšího koutku směrem dovnitř k nosu,“ radí kosmetička Nikol Bárová.

3. Oční okolí vyžaduje speciální přípravky

Zbavila jste pleť veškerého make-upu? Teď ji můžete opláchnout vodou, případně použít mycí emulzi, ideálně s AHA kyselinami, a následně přejít na její výživu. Co se týká péče o oční okolí kosmetickými přípravky, opět zde platí, že čím dříve se o něj začneme starat, tím lépe. Je ovšem nezbytné používat skutečně jen přípravky určené pro tuto část obličeje, tedy speciální krémy na oční okolí, osvědčené jsou ty, které obsahují tzv. peptidy. Ty umějí díky zlepšování pružnosti a pevnosti pleti nejen redukovat tvorbu vrásek, ale především zmírnit otoky, váčky pod očima i zesvětlit tmavé kruhy.

4. Dopřejte svým očím masáž

Nezapomeňte, že důležitý není jen výběr očního krému, ale také jeho aplikace. Krém do pleti lehce vklepávejte směrem z vnějšího koutku pod okem do vnitřního k nosu a pak pokračujte dále od vnitřního koutku nahoru pod obočí směrem k vnějšímu koutku. Několikrát pohyby opakujte. Tahy ve směru proti vráskám pomáhají předcházet jejich vzniku a očnímu okolí tak navíc dopřejeme příjemnou masáž. Speciální mikromasáž očního okolí si pak můžete dopřát v kosmetickém salonu. Kvalitní kosmetička by měla věnovat okolí vašich očí speciální péči, díky níž se kůže prokrví a lépe regeneruje.

5. Omezte řasenku, vsaďte na barvu a boostery na řasy

Pokud vás trápí, že nemáte řasy jako mrkací panenka, správná řasenka vždy pomůže. Jenže i tady platí, že její nánosy řasy zatěžují, o každodenním odličování, jímž oční okolí ještě více trpí, ani nemluvě. Řada žen se proto dnes přiklání k tomu, že si nechávají řasy (i obočí) pravidelně barvit – ať už v salonu, nebo to zvládají samy doma se speciálními domácími sadami na barvení řas a obočí. Hitem pro domácí použití jsou veganské BeautyLash barvy na řasy a obočí, které obsahují pouze rostlinná barviva, jsou mimořádně šetrné a jejich aplikace je velice rychlá a jednoduchá. Řasám pak dodají objem i délku speciální boostery na růst řas. Ty kvalitní navíc obsahují i aktivní látky, které řasy vyživují a posilují.

6. Dopřejte svým očím relax

Právě na očích a jejich okolí se nejvíce projeví i to, jak se cítíme. Dopřejte proto odpočinek zejména svým očím. „Rychlou pomocí je, když dáte navlhčené tamponky na chvíli do mrazáku a pak je přiložíte na unavené oči. Myslete na dostatečný příjem tekutin, a to i v zimě, protože dehydratace se na očním okolí rychle projeví nevzhlednými kruhy pod očima. A dostatečně spěte – pro oči a jejich okolí není lepšího pomocníka, než je kvalitní spánek,“ uzavírá Nikol Bárová, kosmetička české kosmetické značky Essenté, která svými radami přispívá i na blog Inspirace.essente.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články