Ze šuplíku našich babiček: Kosmetické triky, které strčí dnešní přípravky do kapsy

Tmavé skvrny mohou z vaší pleti zmizet snadno a rychle.
Zdroj: Pinterest.com
Tmavé skvrny mohou z vaší pleti zmizet snadno a rychle.Jablka a ovesné vločky jsou skvělou kombinací pro vaši pleť.Naše babičky o sebe pečovaly pouze přírodními produkty.Bramborový škrob se používá i v kosmetice.+ 2 fotky+ 3 fotky

Cena krásy je vysoká. Alespoň tak nám to prezentují reklamy, obchody a specializované prodejny s drahou kosmetikou, která ne vždy funguje tak, jak by za nemalé peníze měla. Co kdybychom se na chvíli vrátili v čase a důvěřovali trikům, které znaly již naše babičky?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 10. 2018 08:07

Neuvěříte, jakých skvělých výsledků můžete dosáhnout s levnými a zcela jednoduchými triky našich babiček.

Indulona: Zázrak na suché vlasy

Mnohé ženy si nemohou účinků Indulony na vlasy vynachválit. Zejména pokud vás trápí suché vlasy a roztřepené konečky, tento tip prý zabírá lépe než drahé olejíčky. Stačí, když si po umytí vlasů natřete ruce Indulonou a jemně si projedete po vlasech (vyhněte se pokožce a kořínkům, vlasy masírujte jen po jejich délce) a samostatnou pozornost věnujte konečkům. Vlasy budou lesklejší, hydratované a už na pohled hezčí a pružnější. Navíc, budou se méně lámat.

Co dokáže droždí s vaší pletí?

Droždí bojuje proti akné a kožním zánětům, viditelně zlepšuje problematickou pleť, dále pokožku osvěží a vyhladí. Do kůže se díky němu dostanou cenné vitaminy, aminokyseliny a minerály. Bojuje proti vráskám v dekoltu, na krku a obličeji. Pokud do droždí přidáte i pár kapek citronové šťávy, získá vaše pokožka navíc rozjasňující efekt.

Peroxid: Známý antiseptický prostředek

Pokud ho ale dáte na obličej, dokáže likvidovat bakterie, záněty a také nežádoucí pigmentaci na tváři. Rozřeďte 3% roztok peroxidu s vodou v poměru 1:1 a používejte jako pleťovou vodu. Peroxid dále snižuje riziko kožních onemocnění. Také pomáhá prodloužit účinek deodorantu nebo jej zcela nahradit. Peroxid totiž hned zlikviduje bakterie, které jsou původci nepříjemného zápachu. Navíc prospěje i vaší hřívě. Smíchejte vodu s peroxidem v poměru 2:1 a zlehka nastříkejte do vlasů. Získáte krásný přirozený lesk.

Maska z jablek a ovesných vloček

Jablka mají úžasnou vlastnost, dokáží po náročném dni rychle uvolnit obličejové svaly a vyživit pokožku. Dvakrát týdně si naneste na obličej a pleť kolem očí směs nastrouhaných jablek a ovesných vloček, nechte působit dvacet minut a poté smyjte. Pokud máte podrážděnou pokožku nebo ekzém, natřete si na problematické místo kašičku z vody a ovesných vloček – má ohromný uklidňující efekt.

Citron, med a cukr zatočí s tmavými skvrnami na kůži

Tento domácí recept je velmi jednoduchý a jeho účinek spočívá v kombinaci silných přírodních surovin. Cukr působí jako přírodní peeling, který odstraňuje mrtvé buňky na pokožce. Citron má bělicí účinek a spolu s kyselinou glykolovovu z cukru dodává pokožce výživu. Med je bází, která spojuje obě přísady, hydratuje pokožku a působí jako prevence proti zhnědnutí kůže. Smíchejte tedy dvě lžíce medu, jednu lžíci citronové šťávy a jednu lžíci cukru. Rozmíchejte, aplikujte na tmavá místa a jemně je masírujte. Nechte působit přibližně patnáct minut a potom omyjte vlažnou vodu.

Jablečný ocet porazí lupy a vyčistí pleť

Smíchejte jeden díl octa a dva díly vody. Přelijte do nádoby s rozprašovačem a zlehka nastříkejte na nejproblematičtější oblasti na hlavě. Stejný roztok pomůže vyčistit i póry na obličeji.

Bramborový škrob natáhne pleť 

Smíchejte půl šálku horké vody, dvě lžíce bramborového škrobu a trochu hydratačního krému. Když bude mít voda teplotu, která vám vyhovuje, naneste si ji na obličej a nechte působit 20 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou. Opakujte dvakrát týdně.

Želatinou proti vráskám

Vytvořte si domácí kolagenovou masku, stačí vám k tomu dvě lžičky želatiny, čtyři lžičky teplé vody a dvě lžíce citronové šťávy. Výsledná směs se nanese na čistou tvář, nechá působit patnáct minut a potom opláchneme.

Kozím mlékem proti kruhům pod očima

Vatový tampon namočte v kozím mléce, přiložte na oči a nechte působit patnáct minut. Mléko hydratuje a vyživuje – jeho účinky jsou srovnatelné s účinky drahých krémů. Kromě toho, že okamžitě pokožku zjemní, obsahuje také bílkoviny, enzymy, aminokyseliny a antioxidanty, které jsou potřebné pro posílení a regeneraci poškozené pokožky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články