Zemřel hvězdný módní návrhář Karl Lagerfeld: Kdo byl jeho českou múzou?

Karl Lagerfeld zemřel ve věku 85 let
Zdroj: Instagram
Karl Lagerfeld a další z jeho múz Vanessa ParadiseKarl Lagerfeld byl vždy dokonale upravený a elegantníLagerfeldova múza 90.let Kate MossKarl Lagerfeld zemřel ve věku 85 let+ 1 fotka+ 2 fotky

Dnes v noci ve věku 85 let odešel světoznámý módní guru Karl Lagerfeld do návrhářského nebe. Zemřel po těžké nemoci v nemocnici v Paříži a v módním průmyslu po něm zbude nenahraditelné místo. Kdo byly české múzy tohoto velikána?

Petra Járková
Petra Járková 19. 02. 2019 14:00

Ikonický módní návrhář Karl Lagerfeld podlehl boji s těžkou nemocí. O jeho úmrtí informoval francouzský magazín Paris Match a další média.

Karl Lagerfeld se narodil 10. září v Hamburku.Pros­lavil se jako nezávislý tvůrce, který spolupracoval s mnoha módními značkami, včetně Chloé, Fendi a Chanelu. Na počátku 80. let vytvořil vlastní značku Lagerfeld, která se zaměřila na produkci parfémů a kolekčního oblečení. Významnou roli sehrála i jeho spolupráce se známými umělci.

Lagerfeld byl hlavou módního domu Chanel, který před 30 lety založila Coco Chanel. Jde o jednoho z nejuznávanějších návrhářů druhé poloviny 20. století.

I Lagerfeld obdivoval české krásky. Jeho největšími múzami byly topmodelky Karolina Kurková, Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková nebo nejnověji Jana Tvrdíková.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články