Ženy, víno, zpěv. Osudovým se mu však stal zápal plic: Před čtyřmi lety zemřel Petr Hapka

Je autorem písní Levandulová, Dívám se, dívám, Štěstí je krásná věc či Bude mi lehká zem.
Zdroj: facebook
Rád chodil do přírody.Byl dvakrát ženatý a má celkem sedm dětí.Byl to milovník žen a silných motorek.Petr Hapka a Michal Horáček spolupracovali dlouhá léta.+ 8 fotek+ 9 fotek

Jistě znáte písničku Levandulová, která dnes patří do klasiky českého hudebního fondu. Byl to milovník žen a silných motorek, ale také zbraní i zvířat. Synonymem pro jeho jméno se však stalo „hudební skladatel“.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 11. 2018 13:51

Narodil se 13. května 1944 v Praze akademickému malíři a operetní zpěvačce. Absolvoval konzervatoř a chodil dokonce na hodiny herectví k herci Oldřichovi Novému, který Hapkovi nabídl své texty ke zhudebnění. Učil se hře na klavír a později také na violu, ale věnoval se i zpěvu a dramatickému umění: už při studiu byl členem hudební skupiny Tornádo, v divadlech hrával na piano. Slávu mu přinesly hlavně písně pro řadu známých českých interpretů, obzvláště spolupráce s Hanou Hegerovou.

70. léta Hapka věnoval hlavně filmové hudbě, jeho hudbu můžete znát z filmů Panna a netvor, Den pro mou lásku,Tisícročná včela a mnoho dalších seriálů a filmů.

Proslavil se hlavně jako autor hudby k textům Petra Rady, se kterým spolupracoval mnoho let, pak také Zdeňka Rytíře, Michala Horáčka aj. Určitě znáte hity jako Levandulová, Dívám se, dívám, Štěstí je krásná věc či Bude mi lehká zem, a to v interpretaci takových hvězd jako Lucie Bílá, Michael Kocáb nebo Jarek Nohavica.

Byl dvakrát ženatý a má celkem sedm dětí. V roce 2013 se u něj začala projevovat Alzheimerova choroba. Zemřel 25. listopadu 2014 ve věku 70 let na zápal plic.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články