Zimní čepice pro dítě: Jak ji správně vybrat?

Vyberte čepici tak, aby ji dítě nosilo s radostí.
Zdroj: Unsplash.com
PODZIMNÍ / ZIMNÍ ČEPICE S BAMBULÍ STAR WARS, 131 KčDětská čepice Šmoulové, 134 KčBexa Chlapecká čepice Mýval - šedá, 269 KčZimní čepice MY LITTLE PONY - světle růžová, 221 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Nerada byste, aby vaše dítko mělo co dělat s infekcí nebo zánětem? Pořiďte mu správnou čepici. Děti jsou mnohem náchylnější k onemocnění, které velmi často provází bolest a vysoké horečky. Pokud malý raubíř čepici odmítá, pořiďte mu tu, kde je jeho oblíbený hrdina z komiksu nebo dlouhovlasá princezna. Výběr je rozmanitý!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2018 12:10

Zima je zákeřná, a když se spojí s ledovým větrem, tak o to více. Správná čepice by tedy měla být odolná vůči větru, pořádně krýt uši, ale i bradu a část tváří.

Teplá čepice by ale rozhodně neměla kousat. Materiál musí být příjemný, aby ji dítě vůbec chtělo nosit. Když ho bude kousavá čepice na cestě do školky nebo školy otravovat, prostě si ji sundá. A bacily už budou číhat za rohem. A kolikrát si už i doma ušetříte hysterických scén, že si čepici nevezme.

To se úzce pojí s alergiemi. Před koupí zkontrolujte složení materiálů, ze kterých je čapka vyrobena, abyste se pak nedivila, proč máte osypané dítě. Cedulka, kde najdete materiálové složení, musí být na každé čepici. Podšívka by měla být z přírodních materiálů. I vnější strana by neměla být nepříjemná na dotek. Jestliže se jedná o kožešinu, neměla by píchat, flitry škrábat. Pozor si dávejte na různé lesklé potisky, mohou obsahovat zvýšený obsah niklu, který může vyvolat alergickou reakci.

Neberte první kus, který se vám namane pod ruku jen proto, že je ve slevě. Je čepice větší? Do toho přeci doroste. Nesmysl! Čepice musí mít správnou velikost, dítěti nemá padat do obličeje ani se posouvat směrem nahoru, protože její objem je na hlavu malý.

Nejdůležitější je samozřejmě vzhled. Tedy pro vašeho malého raubíře nebo princeznu. Naštěstí tomu není již jako před 30 lety, kdy všichni měli zmijovku nebo stejného hořčicového kulicha. V různých obchodech můžete vybírat z myšek Minnie, princezen Elsy a Lociky nebo barevných My Little Pony. Pro kluky jsou tu zase Batmani, Spidermani nebo Lego Star Wars.

Když tedy budete v obchodě dumat nad tím, jestli za čepici utratíte tolik, zvažte všechny klady, které vám investice přinese. Nechte si od dítěte slíbit, že když mu ji koupíte, skutečně ji bude nosit. A věřte, čepice s jeho/jejím hrdinou/princeznou – to je radost nosit. I doma.

Inspiraci načerpejte v naší galerii, kde najdete i tabulku s velikostmi!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články