Role Esmeraldy jí přinesla slávu: V soukromí je Leticia Calderón matkou samoživitelkou s postiženým synem

Příběh o zelenooké slepé dívce přilákal k televizním obrazovkám miliony diváků.
Zdroj: Televisa
Mexická herečka Leticia Calderón (*15. července 1968) se proslavila díky roli Esmeraldy ve stejnojmenném seriálu.Příběh o zelenooké slepé dívce přilákal k televizním obrazovkám miliony diváků. Její seriálovou lásku si zahrál herec Fernando Colunga. Fernando Colunga po letech. V telenovele Soy tu dueña (Nezlomná Valentina) z roku 2010.+ 7 fotek+ 8 fotek

Telenovela Esmeralda, která se u nás těšila nebývalé popularitě, přinesla hlavní hvězdě Leticii Calderón celosvětovou slávu. Mexické rodačce tato role otevřela dveře k dalším desítkám projektů. Osobní život Leticie měl ale k romantické telenovele daleko. Jak se dvakrát rozvedená herečka dokázala vypořádat s nepřízní osudu?

Olga Ross
Olga Ross 06. 04. 2020 10:03

Latinskoamerické telenovely slavily v devadesátých letech minulého století v České republice velký úspěch. Desítky tisíc lidí každý den sledovaly dojemné příběhy hlavních postav, které bojovaly s nepřízní osudu a těžkými životními problémy. Mezi takové patřila i slepá dívka Esmeralda ze stejnojmenného seriálu. Představitelka něžné zelenooké dívky, herečka Leticia Calderón, jež pochází z Mexika, si tak získala velkou slávu i mimo svoji domovinu.

Nevydařená manželství

Rodačka z mexického města Guaymas sice o kariéře herečky snila od dětství, netušila ale, že jí tahle profese přinese slávu i za Atlantickým oceánem. Díky své popularitě si mohla s postupem času vybírat role, které se jí líbily. Většinou to byly představitelky silných a sebevědomých žen. Ostatně kvůli životním peripetiím k nim měla blízko.

Mexická umělkyně slavila jeden pracovní úspěch za druhým, zato její osobní život měl velice daleko k telenovelám, ve kterých působila. Půvabné herečce nevyšlo ani jedno ze dvou manželství. Během natáčení seriálu Esmeralda si vzala svého prvního manžela Marca Lopeze, který pracoval jako dentista, a za dva roky se s ním rozvedla. V roce 2003 uzavřela sňatek s právníkem Juanem Colladou, ale ani toto manželství nebylo šťastné. Po sedmi letech se pár rozvedl a žije odděleně. Bývalí manželé neudržují skoro žádný kontakt, přestože spolu mají dva syny - Luciana a Carla.

Syn s Downovým syndromem

Největší zkouška ale pro talentovanou herečku přišla právě při narození jejich staršího syna. Luciano totiž trpí Downovým syndromem a pro Leticii Calderón výchova dvou dětí tak zdaleka není jednoduchá. Představitelka slavné Esmeraldy své děti vychovává sama a podle jejích vlastních slov sice její synové vědí, kdo je jejich otec, ale moc často se nevídají, a to Leticii údajně vyhovuje.

A i když v soukromém životě se Calderón moc nedařilo, povedlo se jí stát jednou z nejuznávanějších latinskoamerických hereček na světě. Ve své rodné zemi natočila 25 telenovel a vystupovala na divadelní scéně. Později se stáhla z veřejného života a nyní se věnuje výchově svých dvou synů, přesto si stále udržuje velkou popularitu a čas od času se objevuje v televizních pořadech.

NA TO, JAK ŠEL ČAS SE SLAVNOU PŘEDSTAVITELKOU ESMERALDY, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články