Vnučka lovce krokodýlů Steva Irwina: Malá Grace kráčí v dědových stopách, její fotky se zvířaty berou dech

Vnučka lovce krokodýlů Steva Irwina: Malá Grace kráčí v dědových stopách, její fotky se zvířaty berou dech
Zdroj: Profimedia
Bindi Irwin se seznámila s Chandlerem Powellem, profesionálním americkým wakeboardistou, už jako teenagerka právě v Australia Zoo. Malá Grace se jim narodila na první výročí sňatku.
Bindi s manželem, maminkou Terri a bratrem Robertem se starají o 1200 zvířat v Australia Zoo. Grace jim začíná pomalu pomáhat. 
Se zvířaty si Grace Irwin rozumí. Spřátelila se například i s Fergem, kuřetem zřejmě nejnebezpečnějšího ptáka světa kasuára.Dalším Graceiným miláčkem je údajně želví samec Igloo.+ 7 fotek+ 8 fotek

Když roku 2006 usmrtil Steva Irwina rejnok, zbyla po slavném zoologovi nejen zlomená manželka Terri (57), jejich dvě děti Bindi (23) a Robert (18), ale i nehynoucí láska k volně žijícím zvířatům, kterou jeho potomci zdědili. V Irwinově odkazu nyní, zdá se, pokračuje i jeho prvorozená vnučka Grace Warrior, která se Bindi a jejímu muži Chandleru Powellovi narodila loni v březnu.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 02. 01. 2022 09:00

Australského zoologa Steva Irwina znal na přelomu tisíciletí téměř každý, kdo sledoval přírodopisné dokumenty. Blonďatý sympaťák zcela odevzdaný své práci neváhal holýma rukama přemoci krokodýla či jedovatého hada a předvést je užaslým divákům.

Po Irwinově smrti se rodina musela postarat o zoo

S manželkou Terri, podobně náruživou milovnicí přírody, založil vedle rodiny také Australia Zoo v Queenslandu, kde se společně starali o tisícovku zvířat. Idylka skončila k momentě, kdy Steva při jedné výpravě na severním pobřeží Austrálie bodl rejnok ostnem přímo do srdce a přírodovědec na následky zranění zemřel. Bylo mu 44 let.

Terri se tak ze dne na den stala vdovou a musela se postarat nejen o potomky, ale i zvířecí svěřence. Podařilo se jí to na výbornou. Dnes už dospělí Bindi a Robert kráčejí v tátových stopách a co víc! Vedou v nich i Bindinu dceru Grace Warrior.

Z malé Grace by měl děda radost

"Jsem si jistá, že Steve by byl skvělý děda. Mrzí mě, že Grace neměl možnost poznat. Určitě by jí ukázal všechno, co tak miloval. Celé dny by trávili v naší zoo," smála se Terri v rozhovoru pro web PageSix.com.

"Táta nám s Robertem předal lásku k divoké přírodě. A teď doufáme, že jí propadne i Grace," cituje Bindi magazín People. A její přání se očividně naplňuje. Malá Grace si se zvířaty skvěle rozumí, což je patrné i z rodinných fotek na sociálních sítích.

Během pandemie koronaviru trávila Grace v zoo celé dny, přičemž pomáhala babičce, strejdovi a mamince pečovat o 1200 zvířat, která zde chovají. Vzhledem k tomu, že zoo musela být přes dva měsíce kvůli přísným protiepidemickým opatřením zavřená, zůstala rodina bez podstatné části příjmů a provoz zoo ji týdně vyšel v přepočtu na 1,7 milionu korun. Všichni nyní doufají, že bude lépe.

Zdroje informací:

PageSix.com

People.com

Dailymail.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články