Velikonoční tvoření s dětmi: Stačí jen čtvrtka, barevný papír, nůžky a lepidlo

Velikonoční tvoření s dětmi: Stačí jen čtvrtka, barevný papír, nůžky a lepidlo
Zdroj: Freepik

Děti stále potřebují nějaké nápady pro kreativní činnost. Velikonoční tvoření pak umožňuje vyzdobit si byt veselými tematickými dekoracemi. Se čtvrtkou, barevným papírem, nůžkami a lepidlem se toho dá vytvořit opravdu hodně. Inspirujte se!

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 27. 03. 2021 11:00

K velikonočnímu tvoření nepotřebujete žádné extra náčiní, což v době, kdy jsou zavřená papírnictví, přijde víc než vhod. Spousta se toho dá vymyslet i s uvedenými čtyřmi předměty, přičemž kreativitě se meze nekladou.

Nejznámější možností, jak děti zapojit do výtvarného vyjadřování, je výroba velikonočních kraslic. Ty mohou mít řadu podob a vůbec nezáleží na tom, že aktuálně jsme okolnostmi nuceni se s druhými příliš nestýkat. Vytvořme si domov plný radosti s velikonočními dekoracemi od dětí. Jaké jsou možnosti?

Vytvořte si dekorace

S pomocí barevného papíru můžete vytvořit různé dekorace – od zajíčků přes vajíčka až po jarní kytičky. Když přidáte kousky nastříhané příze, můžete zvířátkům přidělat fousky.

Chundelatou ovečku vytvoříte z chomáčků vaty, které přilepíte na bílý oválek ze čtvrtky nebo bílého papíru. V přední části je potřeba počítat s volným prostorem pro hlavičku. Z černého papíru vystřihněte kolečko na hlavu, červený poslouží jako pusinka a bílý zase jako oči, do kterých nakreslíte černá kolečka. Hlavičku z části přilepíte na bílé tělíčko. Černé proužky pak mohou představovat nožičky.

Ze slepených konců užší části hnědého papíru snadno vytvoříte tělíčko zajíčka, kterému pak ještě vystříháte špičaté uši a přilepíte je. Jako nos poslouží kolečko růžového papíru. Využít můžete úzké proužky papíru na fousky. Na tělíčko zajíčka se výborně hodí i rulička od toaletního papíru. Oči můžete dokreslit nebo nalepit.

Skvělými dekoracemi jsou také zápichy, které se vytvoří ze špejle a barevného papíru. Z něj děti vystřihnou kolečka, která domalují jako obličejík zvířátek, ouška mohou vystřihnout dodatečně nebo jim je předkreslete přímo u kolečka na obličej.

Vytvořte si tabuli plnou krásy

Tabuli může představovat nástěnka, ale i velký arch papíru nebo čtvrtka. Tento předmět ozdobíte nalepenými obrázky vystřižených velikonočních motivů. Vajíčka, motýlci, zajíčci, kuřátka nebo třeba slepičky můžete vyhotovit z barevného papíru. Když využijete čtvrtku, můžete nechat děti mezi nalepené obrázky nakreslit pastelkami, případně vodovkami různé další jarní motivy.

Oživit tabuli můžete i tak, že na ni nalepíte pár namalovaných motýlků. Ale pozor, pouze za jednu polovinu křídel tak, aby ta druhá zůstala volně. To dodá obrázku dojem pohybu. Stejně můžete postupovat i v případě motivu dvou okenních tabulí, z nichž jedna bude přilepená a druhá zůstane volně.

Vytvořte si přáníčka

Vytvořit přáníčka můžete pro sebe jako domácí dekoraci nebo jimi potěšit například prarodiče. Na výrobu přáníček stačí čtvrtka, vyhovovat bude ale jakýkoliv kus tvrdého papíru nebo kartonu. Můžete ho přeložit vyloženě jako přání nebo nechat jako kartičku. Na ní budou symboly Velikonoc vytvořené pomocí barevného papíru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články