Angreštové řezy: Suroviny: Těsto: 4 žloutky 150 g krystalového cukru 0,5 dcl horké vody 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli. Náplň: velký angreštový kompot 1 vanilkový pudink. Sníh: 4 bílky 100 g krystalového cukru. Postup: Kompot scedíme a angrešt rozmixujeme. Ve 2,5 dcl kompotové šťávy rozmícháme pudink, přimícháme rozmixovaný angrešt a uvaříme hustou kaši. Žloutky, cukr a horkou vodu vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zapečeme v předehřáté troubě na 90 %. Na předpečený korpus rozetřeme angreštovou náplň, navrch rozetřeme sníh vyšlehaný z bílků a cukru a při snížené teplotě dopečeme, dokud sníh není mírně dohněda. Zdroj: Pinterest