Podzimní makový koláč: Suroviny: Piškot: 5 vajíček 350 g cukr krupice 200 g mletý mák 150 g PERNERKA pohanková celozrnná hladká mouka 250 g smetana ke šleháním 150 g olej 1 lžička skořice 1/2 lžičky soli 1 prášek do pečiva bez lepku. Na polevu: 250 g cukr moučka 60 g citronová šťáva. Na dokončení: květy chrpy. Postup: Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylijeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaného moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout. Zdroj: archiv