Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami: Suroviny: 60 g rozinek 300 g Pernerka BIO špaldová mouka jemná 40 g cukru krupice 3 ks žloutků 100 g mléka 8 g droždí 70 g másla 5 g mořské soli. Na dokončení: borůvkový džem, čerstvý tymián, cukr moučka. Postup: Do mísy navážíme všechny ingredience kromě rozinek a vařechou vymícháme hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmísíme na úplný konec. Necháme přikryté na teplém místě kynout. Bábovkovou formu vytřeme polotekutým máslem a vysypeme hoblovanými mandlemi. Vykynuté těsto krátce propracujeme a uválíme bochánek. V něm uděláme díru (jako na donut) a opatrně umístíme do připravené formy. Necháme kynout do trojnásobného objemu. Upečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 stupních C. Zdroj: Josef Maršálek