Pivní lívance s jablky Suroviny: 300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA / 2 vejce ½ lžičky mleté skořice 200 g hladké mouky sůl olej na smažení 1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího 2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/ 2 lžíce másla 2-3 lžíce tuzemského rumu 150 g cukr krupice Postup: 1. Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. 2. Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů. 3. Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova. 4. Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí. Zdroj: Restaurace Ossegg