Vanilkový pudink s mascarpone a ovocem: Suroviny: 500 ml mléka 4 lžičky krupicového cukru 1 sáček vanilkového pudinku 150 g mascarpone 250 g jahod 1/2 hrnku borůvek mátové lístky na ozdobu. Postup: Nejdříve si uvaříme vanilkový pudink tak, že do hrnce se silným dnem dáme vařit 400 ml mléka. Zbylých 100 ml smícháme v hrnečku s pudinkovým práškem. Do mléka na sporáku přisypeme krupicový cukr a ještě předtím, než se začne vařit, zašleháme mléko s pudinkovým práškem. Přivedeme za stálého míchání k varu a na mírném plameni vaříme asi dvě minuty do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Jahody omyjeme, očistíme a asi třetinu jich nakrájíme na malé kousky. Do vychladlého pudinku zašleháme mascarpone a nakrájené jahody. Rozdělíme do pohárů nebo misek a dozdobíme zbylými jahodami a borůvkami. Nakonec do každé misky zapíchneme lístek máty. Zdroj: Instgram