Rajčatové pesto: Suroviny: 2 lžíce mandlí nebo piniové ořechy 200 g rajčat 5 lžic octa 2 stroužky česneku 2 lžíce strouhaného parmazánu bazalka. oregano tymián. Postup: Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmazánem. Mícháme na trošce oleje, dochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem… Mícháme, až se svaří na hustotou omáčku. Pokud děláme do rezervy, plníme ještě horké do skleniček (z kila rajčat se naplní 2 malé zavařovačky). Je to vlastně hustá omáčka, kterou můžeme použít na chleba, potřít s ním brambory nebo zeleninu před grilováním, jako náplň a samozřejmě po italsku na těstoviny. Zdroj: Instgram