Dýňová polévka s praženými dýňovými semínky a dýňovým olejem: Suroviny: 50 g olivový olej 80 g cibule 20 g zázvor 60 g cukr krupice 500 g dýně očištěná 120 g pomerančová šťáva 600 g zeleninový vývar sůl 25 g citron 50 g smetana 33% 20 g dýňový olej 60 g dýňová semínka 60 g kmínový chléb olej na smažení pažitka. Postup: V kastrolu na olivovém oleji zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte zázvor na kostičky, cukr a nechte ho lehce zkaramelizovat. Přidejte dýni nakrájenou na kostičky a krátce ji orestujte. Pak přidejte pomerančovou šťávu a do půlky ji vyvařte. Nakonec přidejte zeleninový vývar a pomalu vařte do změknutí. Jakmile je dýně měkká, tak přidejte smetanu a krátce povařte. Pak rozmixujte, propasírujte přes jemný cedník a dochuťte solí a citronovou šťávou. Dýňová semínka opražte v troubě nebo na suché pánvi dokřupava. Kmínový chléb nakrájejte na malé kostičky a usmažte je v horkém oleji dozlatova a hned dejte na savý papír usušit od přebytečného tuku. Pažitku jemně nakrájejte. Zdroj: Kaufland.cz