Krkonošské kyselo s houbami: Suroviny: 800 g kuřecí vývar 1 g kmín celý 15 g sušené houby 100 g voda 200 g brambor 100 g kvas 100 g voda 30 g vepřové sádlo 150 g cibule 2 ks vejce pažitka. Postup: Sušené houby zalijte vodou a nechte 30 minut odstát. Do kuřecího vývaru přidejte kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky. Uveďte do varu a vařte 10 minut. Pak přidejte kvas rozmíchaný s vodou. A vařte, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidejte na sádlo cibuli nakrájenou na kostičky. Jenom zpěňte a přidejte vejce a umíchejte, ale tak, aby zůstala tekutá. Umíchaná vejce přidejte do polévky a nakonec nasekanou pažitku. Dle potřeby dosolte. Zdroj: Babiččina zahrada