Dýňové rizoto: Postup: 1 kg dýně Hokkaido 300 g rýže Arborio (kulatozrnná rýže) 1 l zeleninového vývaru 200 ml bílého vína 1 cibule máslo sůl a pepř parmazán petrželka. Postup: Vydlabanou neoloupanou dýni Hokkaido nakrájíme na menší kostky, cibuli nadrobno. Na másle osmahneme cibuli, poté přidáme dýni a osmažíme ze všech stran. Přisypeme (nepropláchnutou) rýži, krátce zamícháme, aby se zrníčka obalila máslem, přidáme víno. Za stálého míchání necháme část vína odpařit a přidáme asi 1 dl horkého vývaru. Ten vždy necháme vyvařit a přidáváme po decilitrech, dokud nám nedojde (dokud není rýže al dente). To by mělo trvat přibližně 25 minut. Nakonec vmícháme do rizota nadrobno nasekanou čerstvou petrželku a asi ½ lžíce másla, dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem. Zdroj: Instagram.com