Dýňové muffiny: Suroviny: 1 hrnek dýně Hokkaido na menší kostky ½ hrnku sýru feta na menší kostky 250 g hladké mouky 70 ml olivového oleje 200 ml bílého jogurtu 50 ml mléka 2 vejce 2 lžičky prášku do pečiva ½ lžičky soli ½ lžičky pepře 1 hrst nasekané petrželové natě nebo čerstvé bazalky. Postup: Dýni opečte na troše oleje a nechte vychladnout. Nejprve smícháme všechny suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř. Pak zvlášť smícháme všechny mokré ingredience – olej, jogurt, vejce, mléko – a našleháme. Suché a mokré přísady smícháme a přidáme opečenou dýni Hokkaido, sýr a petrželku, vše krátce promícháme tak, aby místy zůstaly i kousky suché mouky. Naplníme košíčky na muffiny asi 0,5 cm pod okraj a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 25 minut dozlatova. Zdroj: Instagram