Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty Suroviny 200 g rýže Arborio Italiamo sýr Grana Padano Lovilio 50 g cibule olivový olej Luccese 100 ml suchého bílého vína mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 500 ml drůbežího vývaru 30 g másla Pilos 50 g sušených rajčat Italiamo čerstvá bazalka na ozdobení 100 g čerstvé rukoly Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové. Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem. Zdroj: Lidl