Obalovaný kozí sýr: Suroviny: 2 stroužky česneku 1 lžíce tymiánu 1 lžíce majoránky 4 ks kozího sýra 6 lžic rostlinného oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 ks vejce 60 g strouhanky 1 ks červené papriky 1 ks zelené papriky 2 lžíce vinného octa 1 špetka soli 1 špetka pepře mletého. Postup: Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít po lžičce sušeného tymiánu a majoránky. Plátky kozího sýra položíme do ploché misky a posypeme ho česnekem a bylinkami, zalijeme 3 lžícemi oleje a citronovou šťávou. Necháme zhruba 30 minut rozležet. Potom sýr lehce osušíme. Mezitím rozkvedláme vejce. Plátky sýra vložíme nejprve do vajíčka a potom je obalíme ve strouhance. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a na něm sýr dozlatova opečeme. Obě papriky očistíme, zbavíme zrnek, opláchneme a rozkrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme. Vinný ocet, sůl, pepř a zbylý olej pečlivě rozmícháme. Do této marinády zamícháme připravenou barevnou papriku. Kozí sýr upravíme na talíř s paprikovým salátem a podáváme ozdobený bylinkami. Zdroj: Instagram