Suroviny: 3,5-4 kg mladá husa celý kmín 3 ks jablka sůl pivní chléb OSSEGG /nebo jiný typ kváskového chleba/ 100 g kachní nebo vepřové sádlo rozmarýn, tymián 500 ml světlého piva OSSEGG. Pivní bílé zelí: 1 menší hlávka bílého zelí /nahrubo nakrájet/ 1 bílá cibule /najemno nakrájet/ 2 lžíce másla 1 jablko / na kostičky nakrájet/ 1 lžička kmínu 1 lžíce cukru 1 snítka tymiánu 400 ml masového vývaru 200 ml tmavého piva OSSEGG sůl, pepř. Červené zelí: 1 menší hlávka červeného zelí /nahrubo nakrájet / 1 červená cibule /najemno nakrájet/ 2 lžíce másla 100 ml kvalitního červeného vína 2 ks hřebíček 2 lžíce cukru 50 g rozinek /cca 1 hodinu namočených v pivovici nebo rumu/ sůl. Zdroj: Pivovarská restaurace OSSEGG