Tvarohové koláčky: Těsto: 500 g špaldová hladká mouka 80 g cukr krupice 100 g máslo 5 g sůl 2 žloutky 250 g mléko 20 g droždí kůra z 1 citronu. POSTUP: Droždí rozdrobíme do mléka, smícháme se žloutky a 200 g mouky a necháme 30 minut nakynout. Přidáme zbylé ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto. Necháme hodinu v teplém místě přikryté kynout. Náplň 500 g tvaroh v kostce 120 g cukr krupice 100 g rozinky v rumu 2 vejce - všechny ingredience smícháme v míse vařechou dohladka. Drobenka: 120 g hladká mouka 55 g máslo 50 g cukr krupice 1 g sůl - vypracujeme drobenku, pro větší hrudky přidáme pár kapek vody. Na dokončení: 200 g másla. POSTUP: Těsto rozvážíme po 20 g na pomoučený vál, každý kousek roztáhneme do placky a na každou dáme lžičku tvarohové náplně, řádně “zakoulíme” a umístíme na plech pokrytý pečicím papírem. Můžeme lehce postříkat vodou a hodinu v teplém místě nechat vykynout. Potřeme rozpuštěným máslem pomoci mašlovačky. Bohatě zasypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 10-12 minut. Zdroj: Josef Maršálek