Tvarůžkový tatarák Suroviny: 200 g olomouckých tvarůžku ½ červené cibule, nakrájené nadrobno 3 x lžíce nasekané pažitky 1 x čerstvá červená chilli paprička, bez semen a nasekaná nadrobno 2 x lžíce kvalitního panenského olivového oleje 2 x lžíce světlého piva / my jsme použili pivo ATHANASIUS 10 z pivovaru OSSEGG PRAHA / drcený kmín a sladká paprika mořská sůl a hrubě mletý pepř 2 x lžíce zakysané smetany 1 x lžíce dijonské hořčice 1 x lžička worcesterské omáčky ředkvičky na ozdobení topinky k podávání Postup: 1. Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje. Osolte a opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky. 2. Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžíci nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, lžící piva, špetkou kmínu, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky. Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s česnekovými topinkami a dresinkem ze zakysané smetany. Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg