Čínské zelí po korejsku: Suroviny: 1,2 kg pekingského zelí nakrájeného na proužky nebo čtverce cca 5 x 5cm 40 g mořské soli 370 g jarních cibulek (nakrájených na 5cm kousky) 49 g čerstvého zázvoru (cca 9 cm) nastrouhaného najemno 10 stroužků česneku utřeného nebo rozmačkaného 30 g jemného korejského chilli koření nebo jiného chilli koření 1,5 lžičky krupicového cukru. Postup: Ve sklenici rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30 g soli. Zelí nasypte do nejméně 2,5litrové nádoby z inertního materiálu (sklo, porcelán, kamenina apod.). Zalijte osolenou vodou tak, aby bylo ponořené. Zatižte talířem a nechte stát při pokojové teplotě, aby začalo pomalu kvasit. Mají se začít objevovat v tekutině bublinky a zelí mírně zkysne. Zelí sceďte a nálev uchovejte. V míse smíchejte zelí, jarní cibulky, zázvor, česnek, chilli koření, cukr a zbývající sůl. Přeneste do vymyté sklenice a zalijte lákem až k povrchu zeleniny. Zelenina by se měla zatížit třeba sáčkem s vodou apod. Postavte do místnosti, kde teplota nepřesahuje 20 stupňů C, aby zfermetovalo (zkvasilo). Trvá 4-6 dnů. Po vykvašení uzavřete a uchovejte v lednici. Vydrží zde i 3 měsíce. Zdroj: Facebook.com