Bábovka s příchutí agáve, recept Suroviny: 250 ml sirupu z agáve El Tequito 5 vajec “M“ 50 ml vlažné vody 200 ml rostlinného oleje Promienna 350 g polohrubé mouky Castello 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello 200 g bílé čokolády Fin Carré 50 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku) 2 pomeranče (šťáva + kůra) hrubá mouka Castello na vysypání Postup: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme se 100 ml sirupu z agáve, postupně přilijeme vlažnou vodu, olej a šleháme dále. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a nakonec sníh. Vzniklé těsto přelijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 1 hodinu. Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme. Z rozpuštěné bílé čokolády a horké smetany připravíme polevu, necháme chvilku vychladnout a poté bábovku částečně polijeme. Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, jimiž bábovku ozdobíme. Bábovku servírujeme s omáčkou, kterou připravíme svařením šťávy ze 2 pomerančů a 150 ml sirupu z agáve. Zdroj: Lidl