Medové perníčky, recept Suroviny: 800 g hladké mouky 300 g moučkového cukru 200 g medu 150 g másla 6 vajec 2 lžičky sody 1 - 2 lžíce perníkového koření Postup: Do velké mísy prosejeme několikrát mouku i cukr, přidáme sodu, koření a promícháme. Pokud máme tuhý med, necháme ho ve vodní lázni prohřát, aby byl hezky tekutý a vlažný. Med nesmí být zcukernatělý. Do mísy přidáme med, máslo pokojové teploty a vejce. Nejdříve v míse vypracujeme těsto, které dále vyklopíme na pomoučený vál. Pečlivě propracujeme, těsto musí být lesklé, vláčné a nesmí se drobit. Pokud je těsto příliš lepivé, postupně ještě zapracujeme mouku. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici alespoň 2 dny odležet, klidně i týden. Před pečením necháme těsto prohřát na pokojovou teplotu asi 2 hodiny, vykrojené tvary potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme na plechu vyloženým pečicím papírem při teplotě 170 stupňů. Zdroj: itesco.cz