100 let od narození Felixe Holzmanna: 10 nesmrtelných hlášek legendárního komika

100 let od narození Felixe Holzmanna: 10 nesmrtelných hlášek legendárního komika
Zdroj: se souhlasem České televize

Felix Holzmann, od jehož narození uplynulo 8. července rovných 100 let, byl svérázný a nezapomenutelný komik. Jeho talent a cit pro vtip si můžeme připomenout hláškami, které nestárnou.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 08. 07. 2021 09:00

Felix Holzmann se narodil 8. července 1921 v Teplicích. Otec z něj chtěl mít úspěšného podnikatele, a proto vystudoval obchodní školu v Ústí nad Labem. Jenže Felix místo obchodu inklinoval již od dětství k divadlu. Lákal ho svět manéží a klaunů, za svoje velké vzory považoval Voskovce a Wericha, ale také Vlastu Buriana.

Nejlepší hlášky Felixe Holzmanna

1. „Jak mohla umřít, když sem denně chodí brečet na hrob? Ještě včera jsem ji upozornil, že brečí sice dobře, ale na cizím hrobě.

2. „Hlavně tři věci si nepamatuju: jména, čísla… čísla… no, a to třetí už jsem zapomněl.

3. „Jouda? Jakej Jouda? Jo Franta Jouda. Je to možný? Tak to on už nežije? Prosim vás. Jouda, jo? A poslyšte, kterej to vlastně byl, ten Jouda? Jo Franta Jouda, já už vim. Tak toho jsem neznal…

4. Host v restauraci: „Podívejte se, jak je to pivo kalný.“ Číšník: „Kalný? Ale kdepak kalný. To je jen tak špinavá sklenice.

5. „Oznamujeme, že zemřela dnes naše sestra, teta, snacha, matka, babička. Prosím vás, vždyť těm Joudovejm vymřela skoro celá rodina.

6. On: „Táta je taky ladič pian.“ Kolega: „Ladič pian dokonce?“ On: „No, tak von je víc pijan než ladič.

7. Kolega: „Říká se, že jste si vzal manželku hlavně proto, že dědila po tetě.“ On: „Takovej nesmysl. Dyť já bych si ji vzal, i kdyby dědila po někom jiným.

8. On: „Manželka chodí celý noci jenom po hospodách.“ Kolega: „Prosím vás! Ona tolik pije?“ On: „Ne, vona mě hledá.

9. Pokladní: „Co si přejete?“ On: „Lístky do kina.“ Pokladní: „To je mi jasné, ale na co?“ On: „Na to, aby mě tam pustili.

10. Pokladní: „Zítra hrajeme V sobotu večer a v neděli ráno." On: „Ano... A jak to, že hrajete zejtra v sobotu? Zejtra je pátek, ne?"

Komediální dar Felixe Holzmanna připomíná i České televize, která dnes ve 14:45 odvysílá na trojce vzpomínkový pořad Buďte pozdraven, pane Jouda! a ve 22:05 se na ČT 1 objeví Humoriády Felixe Holzmanna.

Zdroje informací:

Ceskatelevize.cz: Felix Holzmann

Mzv.cz: Krajanské listy: Felix Holzmann

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články