17 dní v rakvi: Katie Beers krátce před desátými narozeninami unesl a zneužíval rodinný přítel

Únos devítileté holčičky: Rodinný přítel ji zneužíval v bunkru pod garáží dlouhých 17 dní
Zdroj: Pixabay

Někteří lidé měli opravdu těžké dětství. Mezi ně patří i Katie Beers, kterou celých 17 dní znásilňoval John Esposito ve svém v podzemním bunkru. Dívku unesl jen dva dny před jejími desátými narozeninami...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 12. 2022 11:00

John Esposito se nakonec udal a dívka byla osvobozena. Ke své rodině se však nevrátila. Vyšlo totiž najevo, že ji zneužívali od dvou let. Vysvobodila se tak doslova dvakrát...

Dětství plné zneužívání

Katherine Beers se narodila 30. prosince 1982 v New  Yorku. Nejprve žila se svou matkou a starším bratrem Johnem na Long Islandu. Maminka se ale o ně moc nestarala. Často oba skončili v péči kmotry Lindy Inghilleri a jejího manžela Sala. Ani zde to nebylo o nic lepší. Sal si totiž ukájel své choutky na malé Katie.

A do toho všeho se objevil ještě rodinný přítel John Esposito. Ten obě děti zasypával dárky. Sexuální chtíč nejprve ukájel na Johnovi. A když byl “příliš starý”, zaměřil se na Katie...

Únos malé holčičky

Dva dny před jejími desátými narozeninami nabídl Esposito malé Katie, že ji vezme na nákup. Místo toho skončili u něho doma. Nad garáží si postavil byt, kde k němu o víkendech chodili různí chlapci. Jeho rodina si prý ničeho nevšimla. A nevšimla si ani toho, že vykopal tunel vedoucí do kobky umístěné přímo pod garáží.

Nejprve skončil s dívkou v ložnici, kde ji pobídl, aby si zahrála videohru. Když později přešel k řečem o sexu, odmítla ho. Ze vzteku ji dotáhl do podzemního krytu, kde měla strávit dalších sedmnáct dní. Byla tam jedna místnost zhruba o velikosti 1,80 na 2,10 metru. A pak ještě jedna menší, zvukotěsná, s postelí a televizí. Tato místnost připomínala svým tvarem rakev. Nechyběla ani toaleta a kamerový systém. Tam Katherine donutil nahrát falešný videozáznam, kde říká, že ji unesl muž s nožem. Pak se vrátil do obchodu a sehrál hysterickou scénu, že se mu ztratilo dítě.

Záchrana Katie Beers

Esposito dívku pravidelně zneužíval. Sexuální styk probíhal ve větší místnosti, zbytek dne trávila v “rakvi”. Jedinou útěchou jí byla televize, díky které věděla, že se po ní usilovně pátrá. Po většinu času byla vzhůru, bála se, aby ji nezneužil i ve spánku. Když po ní chtěl, aby na chvíli zahrála “mrtvou”, odmítla. Bála se, že kdyby takovou fotku pustil do oběhu, pátrání by ustalo.

Únosce také řekl, že si ji v bunkru ponechá po zbytek života. Katie mu však díky svému důvtipu začala klást znervózňující otázky. Zajímalo ji třeba, kam by chodila do školy. Nebo kde by pracovala. Esposito trval na tom, že je oba uživí, v osmnácti se s ní ožení a zplodí děti. Semínko pochybnosti však bylo zaseto. Co když ho předtím chytí policie?

A to ještě nevěděl, že patří mezi hlavní podezřelé. Pod tlakem výslechů a neustálého sledování se prostřednictvím svého právníka přiznal. Když policisté konečně dívku osvobodili, měla za sebou sedmnáct dní v zajetí. Esposito byl odsouzen na doživotí s možností propuštění na podmínku po 15 letech. Sal Inghilleri si za zneužívání odseděl 12 let. Katie byla okamžitě umístěna do pěstounské rodiny. V dospělosti o svém trápení napsala memoáry. Nyní žije na venkově se svým manželem a dvěma dětmi. Esposito zemřel ve své cele v září roku 2013.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Katie Beers Kidnapping

Allthatsinteresting.com: The Horrific Kidnapping Of Katie Beers And Her 17 Days In An Underground Bunker

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články