Tajemství Teda Bundyho: První obětí sériového vraha měla být malá holčička, žila v jeho sousedství

První oběť Teda Bundyho? O vraždě osmileté holčičky mlžil až do popravy
Zdroj: Wikimedia Commons/Donn Dughi, Public Domain
Kdo by mu nevěřil? Vždyť Ted Bundy vypadal úplně neškodně. Až na to, že zavraždil a znásilnil (v tomto pořadí) desítky žen.Během soudního procesu se z Teda Bundyho stala celebrita. Stejně jako z Charlese Mansona.
Sadistický sociopat Ted Bundy skončil 24. ledna 1989 v 7:06 hodin ve státní floridské věznici na elektrickém křesle.Brouk, v němž Ted Bundy převážel některé z obětí, jejichž biologické stopy se našly po celém interiéru.+ 1 fotka+ 2 fotky

Osmiletá Ann Marie Burr zmizela ze svého domova v Tacomě během prudké letní bouře v roce 1961. To ale na jejím případu není to nejzajímavější. Pozornost lidí k ní přitahuje jedna z teorií, že byla zavražděna čtrnáctiletým mladíkem, který žil ve stejné čtvrti. Jeho jméno bylo Ted Bundy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 01. 2023 16:00

Ted Bundy se stal jedním z nejznámějších sériových vrahů v americké historii. Před popravou přiznal, že zabil minimálně třicet žen. Ale co Ann? Když se ho na ni zeptali přímo její rodiče, všechno popřel. Během rozhovorů s vyšetřovateli se však zmínil, že kdysi unesl holčičku. Byla to Ann?

Tragický konec prázdnin

Malé Ann říkala její matka Beverly, že svět je dobré a bezpečné místo. V jejím případě to ale bohužel neplatilo. Později toho litovala, protože ze své dcery vychovala velmi důvěřivou osobu. Ann měla ten rok nastoupit do třetí třídy na základní škole. Na konci prázdnin prosila svou matku, aby ji na noc pustila ke kamarádce. Ta to však zamítla. Začínal nový školní rok, a tak se i děti měly začít připravovat.

Jako každý večer, i 30. srpna 1961 Beverly se svým manželem Donem zamkla dům, umístila kokršpaněla Barneyho do jeho pelíšku v kuchyni a ještě jednou se ujistila, že jsou přední dveře skutečně zamčené. Jakmile začala venku zuřit bouře, šli raději spát. Ani jeden z nich to nemohl vědět, ale byla to poslední noc, kdy svou dceru mohli vidět naživu.

Předtucha smrti

Beverly se následující den probudila v pět hodin ráno s pocitem, že něco není v pořádku. Když zkontrolovala děti, zjistila, že Annina postel je prázdná. V obývacím pokoji bylo navíc otevřeno okno, pod které někdo zvenčí přistavil zahradní lavičku. Hlavní dveře od domu byly pootevřené. Beverly již na nic nečekala a okamžitě vzbudila svého manžela. Téměř ihned začaly rodině chodit různé tipy. Někdo ze sousedství slyšel divné zvuky, policie zase nalezla na jejich dvorku otisk boty, odpovídající svou velikostí dospívajícímu chlapci.

Beverly měla silný pocit, že už svou dceru nikdy v životě neuvidí. Nevěděla proč, ale jednoduše to tak cítila. A měla pravdu. Když v roce 2008 zemřela, odcházela na onen svět s vědomím, že během jediné noci přišla o nejstarší dítě.

Oběť Teda Bundyho

V případu zmizení Ann se objevilo hned několik podezřelých, "nejlépe" z toho vycházel právě Ted Bundy. Dívku dobře znal, neboť u jejího domu roznášel noviny. Po svém zatčení v roce 1978 navíc vypověděl, že zabil jednu mladou dívku v sadu. Burrovi žili vedle sadu plného jabloní a malinových keřů. Annin otec měl rovněž během hledání dcery narazit na mladého muže, jenž se na něho podivně šklebil.

Zda tam skutečně tělo bylo, to se nepodařilo zjistit. Než se policie odhodlala místo navštívit, bylo již kvůli výstavbě univerzity celé pod betonem. Byla Ann skutečně první obětí Teda Bundyho? Rodině Burrových se k tomu nikdy nepřiznal. Vyšetřovatelům ale tvrdil něco jiného. Jak to tedy bylo doopravdy?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Disappearance of Ann Marie Burr

Allthatsinteresting.com: Ann Marie Burr, The Missing Eight-Year-Old Who May Have Been Ted Bundy's First Victim

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články