Bizarní poslední vůle: Harry Houdini požádal manželku o spiritistickou seanci

Neobvyklé poslední vůle slavných: Bonaparte žádal oholit hlavu, Houdini spiritistickou seanci
Zdroj: Wikimedia Commons/PPOC, Library of Congress, Public domain
Charles Dickens zakázal, aby měl někdo na jeho pohřbu šátek, plášť, černou mašli nebo dlouhý pásek na klobouku. Považoval to za odporné absurdity.William Shakespeare zanechal své ženě "druhou nejlepší postel". Magazínový magnát William Randolph Hearst si přál, aby každý, kdo prokáže, že je jeho dítětem, dostal jeden dolar.George Bernard Shaw po své smrti zanechal peníze na financování zbrusu nové abecedy, která se měla jmenovat Shawova abeceda. Měla mít alespoň 40 písmen, musela být fonetická a výrazně se lišit od latinky. Vytvořili ji v roce 1950.+ 4 fotky+ 5 fotek

Harry Houdini, Napoleon Bonaparte a Charles Dickens mají jedno společné - podivnou poslední vůli. Jak vypadala jejich vskutku excentrická poslední přání a kdo je vyplnil?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 09. 2022 16:00

Poslední vůli nesepisují pouze staří lidé, ale i mladí. Využívá jí každý, kdo chce se svým majetkem naložit jinak, než mu ukládá zákon. Týká se to také posledního přání, které by se jinak, pokud by jej něčím nepodmínil, nemuselo splnit.

Poslední přání Napoleona Bonaparte

Vojevůdce, státník a císař Napoleon Bonaparte měl své mouchy, to víme všichni. Od sexistických názorů na ženy přes falešný zpěv a pobrukování až po údajný strach z koček. S přibývajícím věkem ale častěji myslel i na smrt. Kvůli tomu nosil na krku lahvičku s jedem, kterou by v případě zajetí mohl rychle použít.

To ale nebylo vše. Nezapomněl rovněž sepsat poslední vůli, v níž vyjádřil velmi podivné přání. Po smrti mu měli oholit hlavu a vlasy rozdělit mezi jeho přátele, což je přinejmenším bizarní, ale hlavně morbidní. Věru podivná vzpomínka na zesnulého.

Diamanty Bena Franklina

Státník, diplomat, vydavatel, přírodovědec a spisovatel Ben Franklin byl jedním ze zakladatelů americké demokratické kultury. Taktéž mu je přičítán vynález hromosvodu. A do třetice založil v roce 1740 Pensylvánskou univerzitu. Tento velmi inteligentní muž byl však v jistých ohledech velmi zvláštní.

Ve své závěti odkázal dceři 408 diamantů. Podmínil to však tím, že z nich nikdy nenechá vyrobit šperky. Prý by zavedla drahou a zbytečnou módu nošení šperků. Jak již víme, toto přání se mu bohužel nesplnilo.

Posmrtný život Harryho Houdiniho

Mág Harry Houdini byl posedlý tím, že se snažil odhalit falešná média a spiritisty. Vadilo mu, že z lidí tahají peníze. Sám se však o tuto oblast zajímal, a to hlavně po smrti své matky. Před smrtí pak požádal manželku, aby se s ním snažila každý rok navázat spojení. Kvůli tomu vyvinuli tajný kód, kterým by se prokázalo, že jde o skutečného Houdiniho ducha.

Zdroje informací: 

Ranker.com: 19 Famous Figures With Unusual Final Wishes

Historicmysteries.org: Most Eccentric Last Will and Testament Requests By Famous People

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články