Vražda JonBenét Ramsey: Jeden z podezřelých je dnes ženou a hájí sterilizaci násilníků

Vražda JonBenét Ramsey: Jeden z podezřelých je dnes ženou a hájí sterilizaci násilníků
Zdroj: Profimedia

JonBenét Ramsey, dětská královna krásy, byla naposledy viděna živá v devět hodin večer na Štědrý den roku 1996. Mezi podezřelé patřil i John Mark Karr, jenž sice byl propuštěn na svobodu, ale jeho život je natolik obskurní, že stojí za to podívat se na něj blíže.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 03. 2022 14:00

Dnes bychom Johna Karra pravděpodobně našli pod jménem Alexis Valoran Reich. Veřejně se zastává obětí sexuálního zneužívání, zejména dětí. Otevřeně také vyzývá ke sterilizaci násilníků. Přitom se, ještě jako muž, ocitla v hledáčku policie nejen v souvislosti s vraždou JonBenét Ramsey. Snaží se za sebou zahladit stopy, nebo je jen ráda ve středu pozornosti?

Vražda JonBenét Ramsey

Karrův “veřejný” život začal v roce 2001, kdy pracoval jako učitel v sanfranciském Napa Valley. Právě tehdy byl kriminalisty obviněn z vraždy dvanáctileté Georgie Lee Moses, ke které došlo ještě v roce 1997 v Kalifornii. Policie po razii v jeho domě zajistila počítač s dětskou pornografií a okamžitě ho zatkla. Pro nedostatek dalších důkazů se však nepodařilo úspěšně vznést obžalobu a Karr se dostal na svobodu. To ale mělo svou cenu. Přišel o děti i manželku.

Proto se rozhodl odstěhovat do Londýna, kde strávil pět let. A možná by už o něm rodina, která ho považovala za mrtvého, nikdy neslyšela, nebýt případu vraždy JonBenét Ramsey. Když Michael Tracey v roce 2006 natáčel o celém případu dokument, obdržel od Karra, který tou dobou pobýval v Thajsku, několik emailů s přiznáním. Tracey si to samozřejmě nenechal pro sebe a ihned kontaktoval policii. Ta Karra převezla první třídou zpět do USA. Jenomže po analýze DNA federální agenti zjistili, že ho s ohavným činem nic nespojuje. Zřejmě mu šlo jen o publicitu. Opět z něj byl zcela svobodný muž.

Z Johna se stává Alexis

Po propuštění měl Karr podstoupit chirurgický zákrok, při kterém mu bylo odstraněno jedno, nebo obě varlata. Přesně se to neví. Poté si změnil jméno na Alexis Reich, aby začal další kapitolu svého života. Když ale její novou identitu prozradila National Enquireru bývalá přítelkyně, začal používat původní jméno. Oficiálně je opět Mark, byť někdy dojde i na ženský alias.

Operace v něm prý zabila jakékoli sexuální touhy. Ty normální i ty nebezpečné. To ale stále nevysvětluje, co se dětské modelce přihodilo. Kdo skutečně ukončil její mladý život. V dokumentu JonBenét Ramsey: Co se doopravdy stalo z dílny Investigation Discovery vyšlo najevo, že coloradské policejní oddělení v Boulderu od začátku mařilo vyšetřování...

Problémy v rodině i sexuální kult

V roce 2007 byla Alexis obviněna z napadení vlastního otce. Musela se podrobit kurzu na zvládání vzteku. Později téhož roku se zapletla do kauzy sexuálního kultu, jenž měl zneužívat nezletilé dívky. V poslední době bojuje s bezdomovectvím. Nedaří se jí sehnat natrvalo střechu nad hlavou. A neustále prý na ni někdo pokřikuje. Ještě ale neplánuje zmizet z veřejného života a tvrdí, že i když by mnozí chtěli, aby byla umlčena, ona ještě neřekla poslední slovo...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Killing of JonBenét Ramsey

Allthatsinteresting.com: John Mark Karr, The Suspected Child Murderer Who Claimed To Have Strangled JonBenét Ramsey

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články