Slavní v zajetí okultismu: Gisele Bündchen je prý čarodějka, David Bowie se bránil démonům vlastní močí

Slavní v zajetí okultismu: Gisele Bündchen je prý čarodějka, David Bowie se bránil démonům vlastní močí
Zdroj: Wikimedia Commons/Nino Munoz, CC BY-SA 4.0/AVRO, CC BY-SA 3.0/koláž Lifee
Zpěvák David Bowie během bezesných nocí studoval kabalu.Pak začal mít dojem, že na něj útočí démoni. Nebo za to mohl kokain?Herec a zpěvák Sammy Davis Jr. pokukoval po satanismu. Dokonce se spolčil se samotným černým papežem Antonem LaVeyem. Nakonec se ale Sammy Davis Jr. našel v judaismu.+ 4 fotky+ 5 fotek

Okultismus je mezi celebritami rozšířený stejně jako mezi obyčejnými lidmi. Jak podlehli mámení tajemna Gisele Bündchen, David Bowie nebo Jimmy Page? A kdo se v Hollywoodu pochlubil tím, že uctivá Satana?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 06. 2021 16:30

Okultismus je soustava nauk a praktik založených na víře ve skryté síly působící v přírodě a ve světě vůbec. S tím jde ruku v ruce snaha člověka ovládnout tyto síly ve svůj prospěch. Hlavním zdrojem okultismu byly kdysi nauky východních náboženství, později se však začlenil i do západní kultury, a to třeba formou různých sekt.

David Bowie a kabala

David Bowie se měl začít zajímat o kabalu během bezesných nocí vyvolaných kokainem. Kromě filozofie, jež byla hluboce zakořeněna v judaismu, jej ale lákala i nacistická symbolika, což mu uškodilo po kariérní stránce. Spojení drog a okultismu mu také nesvědčilo. Po hádce s Jimmym Pageem z kapely Led Zeppelin si usmyslel, že chce na něj hudebník poslat démony. Začal tak střádat různé věci na ochranu, včetně své moči a nehtů. O pár let později v jednom rozhovoru uvedl, že v něm existuje trvalá potřeba kolísat mezi bezvěrectvím a gnosticismem, co je zjednodušeně řečeno odmítání hmotného světa.

Sammy Davis Jr. a Anton LaVey

Zpěvák Sammy Davis Jr. koketoval se satanskou církví Antona LaVeye. Nejprve tvrdil, že mu šlo jen o nezávazný sex a drogy zdarma. Když ale o něco později natočil pilotní díl seriálu Chudák ďábel, jenž zahrnoval pentagramy a zmínky o církvi, bylo jasné, že svou víru bere poměrně vážně. Ostatně samotný LaVey to označil za skvělou reklamu. Ale i jejich cesty se později rozešly. Davis se totiž našel v judaismu. A u něj vydržel až do své smrti v roce 1990.

Jimmy Page a dům Aleistera Crowleyho

Možná měl nakonec David Bowie pravdu. Jimmy Page se totiž také zajímal o okultismus. A to do té míry, že koupil bývalý dům Aleistera Crowleyho, vůdčí osobnosti Zlatého úsvitu. Zbavil se ho až za dlouhých dvacet let. Prý se tam mělo odehrávat mnoho nadpřirozených úkazů.

Gisele Bündchen - modelka a čarodějnice

Světová top modelka modelka Gisele Bündchen měla svému manželovi Tomovi Bradymu říct, že má štěstí, když se oženil s čarodějnicí, která vyznává dobro. Brady bral nejprve vše s úsměvem. Jenže pak se prý dostavily výsledky a on začal své ženě věřit i v této oblasti. V jejich domě nechybí oltář, na kterém Gisele provádí rituály, léčebné kameny a éterické oleje. Prý také fungují mantry, které má Brady opakovat, aby se mu dařilo. Pokud je Bündchen v magii skutečně tak úspěšná, měla by si k titulu supermodelky připsat i superčarodějka.

Zdroje informací:

Grunge.com: Celebrities who have been involved in the occult

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články