Rumunská černá vdova: Ve sklepě měla 35 mrtvol, chodila za nimi na sklenku vína

Rumunská černá vdova: Ve sklepě měla 35 mrtvol, chodila za nimi na sklenku vína
Zdroj: Wikimedia Commons/Albert Southworth, Public domain

Rumunská černá vdova Vera Renczi patří mezi nejslavnější dámy s tímto titulem. Nebylo radno si s ní zahrávat, na svědomí má desítky mužů. Pokud se její partner, byť jen na okamžik, podíval na jinou ženu, skončil v jedné z plechových rakví v jejím sklepě. Až do konce svých dnů tvrdila, že vraždila z lásky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 05. 2022 10:00

O životě Very Renczi se ví jen velmi málo. Veškeré dokumenty jsou ztraceny a těch pár fotek, které zbyly, lze označit pouze za “údajné” podobizny. Přesto se o ní povídá, že měla otrávit až pětatřicet mužů.

Rozmazlená aristokratka

Vera Renczi se měla narodit na konci 19. století (některé zdroje uvádějí chybný rok 1903) do rodiny rumunsko-maďarských šlechticů. Již od narození jí všichni věnovali spoustu pozornosti a plnili každý její rozmar. Po smrti matky se však situace radikálně změnila. Otec se s ní přestěhoval do severního Srbska, kde ji začal zanedbávat. Vera to nedokázala skousnout a pokusila se o útěk z domova. Vysloužila si za to pobyt v dívčí škole, který ji však ničemu nenaučil.

A vlastně naučil. Stala se tam z ní žena. Seznam milenců měla nekonečný. Našli bychom tam studenty ze sousedního gymnázia, pak kantory, bankéře i podnikatele. Jenomže každého z nich začala po nějaké době nudit. A to se jí nelíbilo. Musela přijít na způsob, jak si u sebe muže udržet.

Zahneš, zemřeš

Prvním manželem Very byl bohatý rakouský bankéř Karl Schink. Idylka jim vydržela až do narození syna Lorenze. Pak jejich city znatelně ochladly. A nepomohl ani přesun do Berkerekulu, kde se stal Karl velkým oblíbencem místních dam. Když zmizel beze stopy, namluvila Vera přátelům, že ji opustil. O rok později se zamilovala znovu. Tentokrát to byl srbský podnikatel Joseph Renczi. I jeho stihl, kvůli nevěře, stejný osud. Po této zkušenosti se již nechtěla znovu vdát. Milenci jí ale nevadili.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Fatal Females™️ (@fatalfemalespodcast)

Léta ubíhala a v jejím domě se střídal jeden muž za druhým. Nikoho z nich už ale nikdo nikdy neviděl. Jenomže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Jakmile zlikvidovala i jistého pana Milorada, jenž byl již dvacet let ženatý, začala jej shánět manželka. Veru ani nepřekvapilo, když na její dveře zaklepali policisté. Jen jim v klidu řekla, že se mají jít podívat do sklepa. Tam se jim naskytl pohled na třicet pět rakví, v nichž se nacházely mrtvoly v různém stádiu rozkladu. Truhly byly poskládány do kruhu, v jehož středu byla židle, stůl a na něm sklenka vína. Prý si tam chodila se svými muži každý večer povídat. Mezi oběťmi byl i desetiletý Lorenzo, který objevil její temné tajemství.

Konec černé vdovy

Vera Renczi se přiznala ke všemu. Muže otrávila arsenem, který jim přidávala do jídla a pití. Poslední z nich to však “slíznul” velkou dávkou strychninu. A jaké k tomu měla důvody? Vlastně byl prý jenom jeden - láska. Nesnesla pomyšlení, že by ji někdo z nich opustil.

Soud jí vyměřil šibenici, ta však byla změněna na doživotí. Ve vězení jí byla diagnostikována schizofrenie. Úřady ji proto nechaly převést do psychiatrické léčebny. Tam měla, ještě před vypuknutím druhé světové války, zemřít na následky krvácení do mozku. Byla to ale pravda? Kolují zvěsti, že se Vera Renczi dožila roku 1960...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Vera Renczi

Ciekawostkihistoryczne.pl: Kobieta, która kochała na zabój

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články