Syn Charlese Mansona: Narodil se patnáctileté servírce, celý život trpěl kvůli otcově minulosti

Tragický osud Charlese Mansona Jr.: Neunesl otcovu minulost, zvolil dobrovolnou smrt
Zdroj: Wikimedia Commons/California Department of Corrections and Rehabilitation, Public domain

Charles Manson Jr. byl prvorozený syn šíleného vůdce nechvalně známého vražedného kultu Mansonova rodina. Celý život bojoval s nechtěným dědictvím, ale nezvládl to. A bohužel sáhl po tom nejradikálnějším řešení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 09. 2022 16:00

Naplánováním vraždy těhotné herečky Sharon Tate, ke které došlo v roce 1969, si Charles Manson pod sebou podřezal větev. Jenomže při tom nemyslel na svého syna. S takovým nechtěným dědictvím neměl nikdy šanci prožít klidný a normální život.

Potomek Charlese Mansona

V roce 1956 se v Ohiu narodil Charles Manson Jr. Došlo k tomu jen rok poté, co se jeho otec oženil s Rosalie Jean Willis. V té době jí bylo pouhých patnáct let a pracovala jako servírka v nemocniční kantýně, Manson byl o pět let starší. Přestože tento svazek netrval dlouho, kvůli jeho kriminálním eskapádám a pobytům ve vězení, sám Manson hodnotil tuto etapu svého života velmi dobře.

Když se Rosalie přiblížil druhý trimestr, odstěhovali se do Los Angeles. Netrvalo dlouho a Manson byl zatčen za převoz kradeného auta přes státní hranice. To mu vyneslo pětiletou podmínku. Sekat latinu ale nevydržel, stejně skončil za mřížemi. Rosalie tak nezbylo nic jiného, než syna vychovat jako svobodná matka. V té době jí také došla trpělivost a požádala o rozvod. Charles tomu nevěnoval mnoho pozornosti, měl plné ruce práce se sháněním členů do jeho nového kultu, který nazval Mansonova rodina.

Charles Manson Jr. vyrůstal jako syn šílence

O dospívání Charlese Mansona Jr. toho není příliš známo. Jedno je však jisté. Minulost otce ho sužovala natolik, že si změnil jméno na Jay White. Inspiraci hledal u svého nevlastního otce. Ten mezitím zplodil další dva syny Jessieho a Jeda. Oba bohužel stihla tragická smrt.

Jed se stal obětí střelného zranění. Kulku na něho vypálil teprve jedenáctiletý kamarád, který možná ani nechápal, co právě udělal. Jessie zase zemřel na předávkování drogami v texaském Houstonu v srpnu roku 1986. O pár let později přišla řada i na Charlese Mansona Jr.

Smrt syna Charlese Mansona

Jay White spáchal 29. června 1993 sebevraždu. Motiv je stále nejasný, ale s největší pravděpodobností neunesl tíhu činů svého otce. Zastřelil se na prázdném úseku dálnice v Burlingtonu v Coloradu. Jeho syn, kickboxer Jason Freeman, se s rodinným traumatem naštěstí vyrovnal mnohem lépe.

I on byl terčem posměchu a šikany, sebevražda ale nepřicházela v úvahu. Nechtěl, aby i jeho děti vyrůstaly bez otce. Kdyby ale mohl vrátit čas, snažil by se to prý tátovi ze všech sil rozmluvit. Včetně neopodstatněného pocitu hanby za otce, který se stal synonymem pro teror.

Zdroj informací:

Grunge.com: The Tragic Life And Death Of Charles Manson Jr.

Allthatsinteresting.com: The Brief and Tragic Life of Charles Manson Jr., The Cult Leader’s Son Who Killed Himself

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články