Zrůdná sériová vražedkyně Shelly Knotek: Vlastní dcery nutila žít v psí boudě

Ilustrační foto
Zdroj: Freepik

Zdálo se, že Michelle „Shelly” Knotek vede dokonalý život. Měla hodného muže a tři skvělé dcery. Jenomže za zdmi jejich domu ve Washingtonu se odehrávalo peklo. Byť Shelly vždy každému podala pomocnou ruku, její obětavost něco stála – lidský život...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 04. 2021 15:00

První osobou, která záhadně zmizela, byla Shellyina dobrá kamarádka Kathy Loreno. Žila s nimi v jejich domě pět let, pak se po ní slehla zem. Knotek tvrdila, že se její přítelkyně odstěhovala a začala nový život. Děsivou pravdu nakonec světu řekly tři dcery, které také dlouhodobě ponižovala a týrala...

Žal ze ztráty matky

Dle Gregga Olsena, novináře The New York Times, který v roce 2019 vydal knihu pojednávající o životě a zločinech Shelly Knotek, měla problém vyrovnat se v dětství se žalem ze ztráty matky. Ta raději holdovala alkoholu než výchově vlastních dětí. A Shelly si pak měla vylévat vztek na svých dvou mladších bratrech.

Ve třinácti letech Shelly zjistila hrůznou pravdu. Jejich matka byla sice alkoholička, ale rodinu neopustila dobrovolně – někdo ji ubil k smrti. To v mladé dívce zanechalo hluboké šrámy. Frustrace z kruté události vyústila v pyromanii a krádeže. Na řadu také přišlo sebepoškozování, Shelly si dobrovolně do bot sypala roztříštěné sklo. V patnácti letech obvinila otce ze znásilnění, ale podle všeho to nebyla pravda. Kvůli tomu se pak musela přestěhovat ke své babičce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Strange State (@strangestatepod)

V roce 1987 se seznámila s Davidem Knotkem, dělníkem a bývalým příslušníkem amerického námořnictva. Přestože se Shelly stávala čím dál více sadističtější, neopustil ji, vzali se a měli spolu tři dcery.

Domácí týrání

V roce 1988 se ke Knotkovým nastěhoval Shane Watson, synovec Shelly. Jeho otec byl ve vězení a matka se o něj nedokázala sama postarat. Jenže teta téměř ihned začala chlapce mučit. Stačilo jí třeba jen to, že šel na záchod, aniž by se dovolil. Zato musel stát venku nahý. Během trvání trestu na něj několikrát vylila kýbl vody, aby mu byla ještě větší zima.

Neustále se také vysmívala svým dcerám. Chtěla po nich, aby jí daly hrst pubického ochlupení, a pokud odmítly, skončily ve psí boudě. Jedné z dívek dokonce prorazila hlavu skleněnou výplní dveří.

Zmizení Kathy Lorenzo

O něco později se do domu přistěhovala její dobrá kamarádka Kathy Loreno. Zprvu vše klapalo, ale pak přišlo týrání. Loreno neměla kam jít, a tak jí nezbylo nic jiného než svou mučitelku poslouchat na slovo. Domácí práce musela provádět nahá a spát ve sklepě vedle kotle. Shelly jí zabila v roce 1994. Rodinu strašila tím, že by šli všichni do vězení, nikdo tak nesměl nic říct. David pak mrtvolu spálil.

S mlčením ale nesouhlasil Shane. Potají si Kathy vyfotil a snímky pak ukázal sestřenicím. Jenže jedna z nich, Nikki, matce prozradila, že ji chce chlapec udat na policii. Za to jej David Knotek v únoru 1995 střelil do hlavy...

Smrt válečného veterána

O čtyři roky později se v domě objevil válečný veterán Ron Woodworth. Jakmile se usadil, začala mu Shelly nadávat, že je feťák a budižkničemu. A jako takový si nezasloužil používat toaletu. Potřebu musel chodit vykonávat ven. Nutila ho také pít vlastní moč a skočit ze střechy jejího domu. Bylo mu již přes šedesát, seskok proto skončil vážným zraněním. Shelly mu ale odmítla pomoci a navíc rány ubohému muži polila bělidlem. Když v srpnu roku 2003 zemřel, David jej pohřbil na zahradě.

Konec zrůdy

Zastavit šílenství se rozhodla až nejmladší Shellyina dcera Tori a podporovaly ji v tom i její sestry. Shromáždila všechny Woodworthovy věci a předložila je policii. Krutí rodiče byli zatčeni 8. srpna 2003, David vyfasoval 13 let ve vězení, Shelly téměř dvakrát tolik – 22 let.

Jenže to není konec příběhu bezcitné vražedkyně. V příštím roce by totiž mělo dojít k jejímu předčasnému propuštění. A její dcery mají už dnes neklidné spaní. Bude se jim matka mstít?

Zdroje informací:

Allthatsintetresting.com: The Disturbing Story Of Shelly Knotek...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články