Dáma s nemrznoucí směsí: Vraždu dvou manželů hodila na dceru, tu otrávila také

Černá vdova Stacey Castor: Nemrznoucí směsí odpravila dva manžele, vinu hodila na dceru
Zdroj: Freepik

Psal se 2. srpen 2005 a na tísňové lince se ozval rozrušený ženský hlas. Patřil Stacey Castor, která se bála o svého manžela. Prý se zamkl ve svém pokoji a ona se bojí, že si něco udělá. A měla pravdu. Policisté ho našli již mrtvého. Vedle sebe měl kanystr s nemrznoucí směsí...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 11. 2022 11:00

Během dalších týdnů však začali vyšetřovatelé o verzi Stacey Castor pochybovat. V domě našli spoustu podivných stop. Navíc se dozvěděli, že Staceyin první manžel Wallace zemřel poměrně mladý.

Záhadná smrt prvního manžela

Stacey Castor se narodila 24. července 1967 v New Yorku.Byla velmi inteligentní. Chtěla se stát právničkou," řekla o ní její matka. Atraktivní povolání však zůstalo pouze zbožným přáním. Když v sedmnácti potkala Michaela Wallace, od všeho upustila. Byla to prý láska na první pohled. Po prvních pěti minutách věděla, že se za něho provdá. A to se také splnilo 7. dubna 1990.

Jejich přátelům se zdálo, že mají pevný vztah. Narodily se jim dvě dcery - Ashley a Bree. Pak si ale Stacey začala stěžovat na to, že její manžel příliš pije. Navíc, ač oba pracovali na plný úvazek, neměli dostatek financí. Zhoršilo se to, když Wallace v zimě roku 1999 onemocněl. Měl problémy s chůzí a mluvou. „Jednou se posadil, pozvracel konferenční stolek, lehl si a znovu usnul,” vypověděla Stacey. Počátkem dalšího roku zemřel. Bylo mu 38 let.

Jeho rodina chtěla pitvu, ale Stacey to kategoricky odmítla. Museli se spokojit pouze s tvrzením lékaře, že asi šlo o infarkt. Jakmile největší vášně utichly, nechala si proplatit jeho životní pojistku ve výši 55 000 dolarů. O rok později potkala svého druhého manžela Davida Castora.

Byla to sebevražda?

Za Davida se provdala v roce 2003. Zase všem říkala, jak jsou si blízcí. Tak proč se o dva roky později zamkl v pokoji a vypil nemrznoucí směs? Zdálo se to jasné jako facka. Jenomže Stacey tvrdila, že David po otcově smrti trpí silnou depresí. Jeho bývalá manželka s tím nesouhlasila, podle ní by si na život nikdy nesáhl. A pak tady bylo jmění ve výši 300 000 dolarů, které mělo připadnout právě Stacey.

Třešničkou na dortu byly dva nálezy. V odpadkovém koši byl krocan se stopami po nemrznoucí směsi. A na nočním stolku byla sklenička s touto tekutinou. Na její spodní části našli Staceyiny otisky prstů. Znamenalo to snad, že mu sklenici držela u úst?

Vražedkyně s nemrznoucí směsí

Na základě těchto zjištění došlo na exhumaci Castorova těla. A vskutku, vykazoval otravu nemrznoucí směsí. Do toho zapadalo i jeho tvrzení, že se cítí opilý a přitom si nedal ani jedno pivo. To byl typický příznak otravy tohoto druhu. Během výslechu nedokázala Stacey skrýt svou nervozitu. Když se jí pak zeptali, do které ze dvou sklenic na nočním stolku nalila svému muži brusinkový džus, odpověděla: „Nezmrzku... tedy brusinkový džus jsem nalila...” V tu chvíli se zarazila a obvinila policisty, že se to na ni snaží hodit.

Několik dní poté policisté informovali její dceru Ashley, že David byl otráven. Měli v plánu odposlouchávat jejích telefonní rozhovory. Stacey toho ale moc neřekla, jen ji pozvala na skleničku. Ashley souhlasila. Dlouho si však nepovídaly. Po chvíli byla unavená. Šla si raději lehnout do svého starého pokoje. Totéž se dělo i další den. Pak si už jen vzpomíná, jak se probudila v nemocnici, kde nad ní stáli policisté. Našli u ní dopis na rozloučenou, v němž se přiznala k vraždám obou mužů.

Vyšetřovatelé však věděli, která bije. Přiznání totiž obsahovalo patvar “nezmrzka”, jak nemrznoucí směsi říkala jen Stacey. Ještě tentýž den byla zatčena. K vraždám se nikdy nepřiznala. V roce 2016 zemřela na infarkt. Zajímavé je, že v její nevinu věřila i Castorova matka, podle ní byla vrahem Ashley.

Zdroje informací:

Truecrimediscussions.blogspot.com: Stacey Castor

Allthatsinteresting.com: The Twisted Case Of Stacey Castor, The Black Widow Whose Weapon Of Choice Was Antifreeze

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články